Ga naar de inhoud

50books – jaar 2015 – vraag 9

Op Instagram is sinds kort een account waarop tot nu toe 30 foto’s zijn gepost maar waar zich al 394K volgers op hebben geabonneerd. Je zult geneigd zijn om te denken dat het een bekende artiest of filmster betreft. Maar niets is minder waar. Het is een account waarnaar je foto’s kunt sturen met slechts één thema: sexy mannen die onderweg een boek lezen.

Vier zaken vallen me op:

  1. Ik weet niet wanneer het account geopend is, maar slechts 30 foto’s getuigt niet van het feit dat er veel sexy mannen zijn die onderweg een boek lezen. Zou het aantal foto’s groeien wanneer de restrictie van ‘sexy’ weggelaten zou worden? Zelf schaar ik me zeer zeker niet onder de rubriek ‘sexy’, maar ik lees wel altijd wanneer ik onderweg ben. Hoogstwaarschijnlijk zal het account voor nerdy mannen die onderweg een boek lezen in potentie best wel duizenden foto’s opleveren maar zullen er weinig volgers zijn die het interessant vinden.
  2. Komen we bij het verbijsterend aantal van 394.000(!!) volgers die zitten te wachten op meer foto’s van sexy mannen die onderweg een boek lezen. Wat heeft dit te betekenen? Ziet men graag sexy mannen? Of is de combinatie van een sexy man die een boek leest extra … eh, ja wat eigenlijk? Opwindend? Of eerder zeldzaam? Hebben we hier te maken met volgers die hun boek-fetisj in vervulling zien gaan, of willen ze getuige zijn van een unieke combinatie in de wereld van de literatuur, namelijk de zelden vertoonde situatie van een sexy man die een boek leest? Ik ben er nog niet uit.
  3. Als laatste de andere restrictie die me opviel bij het account is het gegeven dat een foto van een sexy man die onderweg een ereader leest niet voor publicatie in aanmerking komt. Het moet een boek zijn. Of althans een papieren exemplaar want als ik de foto’s in wat meer detail bekijk lijkt het alsof er op een paar een sexy man staat die een tijdschrift of krant leest. Maar in ieder geval geen electronische gadget in handen heeft. Zou dat minder sexy zijn? Of zou het veel vaker voorkomen dat sexy mannen onderweg in ereaders verdiept zijn en wil dit account (zie de vorig punten) toch vooral een rariteitenkabinet zijn van die bijzonder moeilijk te vangen gebeurtenis dat een sexy man onderweg vanaf papier leest?
  4. Ditmaal is het eens geen account dat de aandacht richt op sexy vrouwen. In welke hoedanigheid dan ook. Daar zijn er genoeg van.

Brengt ons bij de vraag van vandaag:

vraag 9
Wat en hoe lezen jullie onderweg?

Wij van de #50books vragen doen niet zo moeilijk en leggen geen enkele restrictie op. De voltallige redactie (me, myself and I) is deze keer vooral geïnteresseerd of jullie iets lezen als je onderweg bent van A naar B, en indien het antwoord (hopelijk) bevestigend is dan zijn de vervolgvragen natuurlijk vooral wat jullie dan lezen (boeken, tijdschriften en/of kranten) en hoe (van papier of op de ereader). Vanzelfsprekend vinden we het ook niet erg wanneer iemand helemaal niet leest onderweg maar liever muziek luistert of graag uit het raam staart naar voorbijglijdende landschappen. Is het dan omdat je teveel afleiding ondervindt van het lezen onderweg of spelen er andere zaken mee die je het lezen onderweg beletten?

Kom maar op met jullie inzendingen! En ja, een foto/selfie mag. Graag zelfs.

vraag9-2015

~ ~ ~

9 reacties op “50books – jaar 2015 – vraag 9”

Reacties zijn gesloten.