Ga naar de inhoud

50books – vraag 18

Ja, het is moederdag vandaag, maar daar gaan we het niet over hebben. Daar wordt al voldoende aandacht aan geschonken. Ik heb iets totaal anders in gedachten. En wel omdat ik deze week bij toeval terecht kwam op een site waar 50 tatoeages te zien waren, die allen door boeken geïnspireerd waren. Ga eerst eens kijken voordat je verder leest. Ik wacht wel eventjes.

Klaar? Mooi toch?

Voor mij was het een soort van rondkijken in een snoepwinkeltje (ik hou van snoep). Ik vind het wel iets hebben om op deze manier je liefde voor boeken te uiten. Veel mensen vinden troost, plezier, inspiratie of bevestiging door het lezen van literatuur. Het ligt voor de hand dat sommigen een treffend citaat of een typische boekillustratie met zich mee willen dragen. Wat is een betere plek dan op je lichaam, waar het altijd beschikbaar is?

Ik wil het hier niet hebben over de soms inferieure kwaliteit van gebruikte inkt die misschien tot medische complicaties kan leiden. Of over het feit dat je lichaam met het verstrijken van de jaren een mooi gezette tattoo ietwat kan vervormen. Laat staan of het helpt bij het vinden van een goede baan wanneer je er voor gekozen hebt om goed zichtbaar in je hals je voorliefde voor het chicklit genre kenbaar te maken. Dat is allemaal erg interessant voor een goede discussie. Maar niet hier. Niet vandaag. Het is tenslotte moederdag (niet ter zake doende, dat weet ik, maar misschien helpt het).

Nee, ik beperk me hier tot het (hypothetische) geval dat jullie bij deze van mij de kans krijgen om een tattoo te laten zetten. Doe eens gek! We zetten tijdelijk alle vooroordelen en bezwaren opzij. Vergeet wat de mensen er van denken. Denk terug aan vroeger toen je het als kind stoer vond om een nep-tatoeage op je bovenarm aan te brengen. Wat zou het nu worden? Een spreuk of een tekening? Op welke plek van je lichaam zou je het met je mee willen dragen? Goed voor iedereen te zien of toch verborgen?

Wanneer je eenmaal een keus hebt gemaakt willen we natuurlijk dolgraag alles weten van het hoe en waarom. Vertel wat meer over de soort tattoo die je graag (ook al is het slechts voor één dag) zou willen hebben, en waarom precies op die bewuste plek. Ben je erg creatief aangelegd dan zou het fantastisch zijn wanneer je het weet te visualiseren door bijvoorbeeld met een set kleurstiften aan de slag te gaan en je lichaam daadwerkelijk te versieren. Of laat versieren wanneer je voor een plek gekozen hebt die technisch gezien niet voor je bereikbaar is. Is dat allemaal teveel moeite of lukt het gewoonweg niet, dan is het ook goed wanneer je op internet naar een (copyright-vrij) plaatje zoekt wat overeenkomt met jouw keuze. Alles kan, alles mag bij #50books.

En, mochten er tussen de #50books lezers daadwerkelijk helden zijn die een boek-tatoeage hebben, dan willen we dat graag weten. Wie weet volgen er na vandaag wel meer. Gaan we misschien een nieuwe trend in het nederlandse tattoo landschap introduceren.

Vraag 18:
Welke door literatuur geïnspireerde tatoeage zou jij graag willen hebben?


13 reacties op “50books – vraag 18”

Reacties zijn gesloten.