6,27 – 13,47 km (dag 2)

Vanochtend had ik me voorgenomen om bij thuiskomst na het werk eerst te gaan hardlopen voordat ik andere dingen zou doen. Mijn hardloopkleren lagen al klaar in de hal zodat ik er meteen mee geconfronteerd werd. Geen excuus. Omkleden en gaan met die banaan! (Niet echt natuurlijk want die had ik al op voordat ik de voordeur uit was.)

Zonder erbij na te denken liep ik hetzelfde rondje als gister. Het was opnieuw erg zonnig en benauwd. Niet de meeste ideale omstandigheden voor mij. Maar ik heb mij voorlopig geen ander doel gesteld dan minimaal 4,5 km (of 5 km) te joggen in een tempo wat in ieder geval sneller dan 7 minuut per kilometer moet zijn. Dus ik hield een rustig looptempo aan en deed opnieuw enkele rek- en strekoefeningen aan het einde van de route. Voor ik het wist zat het rondje er alweer op. Dag 2 kon ik afvinken.

Achter het huis nam ik de tijd om goed uit te zweten voordat ik onder de douche zou gaan. Omdat ik mijn bril niet op had zag ik niet meteen dat er een heleboel kleine zwarte beestjes voor mijn voeten uitsprongen. Inge wees me erop. Ze had me enkele dagen eerder wat foto’s opgestuurd toen ik nog in Cluj zat. Nu kon ik ze met eigen ogen zien (nadat ik mijn bril had opgezet).

Overal krioelde het van de minipadjes. Waar ze vandaan komen is me een raadsel. Volgens Inge hadden verscheidene straten in Bemmel te maken met een ware plaag. Het is te hopen dat het bij ons blijft bij de aantallen die we nu zien. Meer hoeft echt niet.