Ga naar de inhoud

Afwezig

De eerste keer dat ze het mij vroeg moet ik haar verbaasd hebben aangekeken. Maar ze haalde me over al mijn schroom overboord te zetten en te voldoen aan haar verzoek. Met moeite wist ik het tot een goed einde te brengen, maar het duurde een paar dagen voordat ik haar weer recht in de ogen durfde te kijken. Daarna ging er een hele tijd overheen voordat ze me het opnieuw vroeg te doen. Schoorvoetend voldeed ik ook deze keer aan haar verzoek. Ook nu kostte het ons enige tijd om hierna het gebeurde te laten bezinken.

De eerstvolgende keer begon ik er zelf over. Er was geruime tijd voorbijgegaan en ik voelde een bepaalde soort opgewondenheid die ik herkende van vroeger. Van toen we elkaar pas hadden leren kennen. Een gevoel dat ik dacht voorgoed te zijn verloren. Ze weigerde.

Ik dacht dat ze er genoeg van had en liet het onderwerp rusten. Totdat ik op een avond midden in onze activiteiten er alsnog aan toe wilde geven. Bijna onbewust zette het zich in gang en even dacht ik dat ze zou toestemmen. Maar op het laatste moment keek ze me aan, zag de hongerige blik in mijn ogen en verliet de kamer. Ik bleef achter in ontreddering.

Later legde ze me uit dat de eerste twee keer bewezen hadden dat ik het kon. Die stap had ik samen met haar genomen en daar was ze ontzettend blij om geweest. De volgende stap zou veel moeilijker zijn. Het ging er nu om alle emotie uit de handeling te halen. Wanneer ik er aan toe zou geven in opgewonden staat dan zou het niet het gewenste resultaat bereiken. Alleen door niet aan haar te denken kon ik misschien aan haar verzoek voldoen. Ik moest proberen haar compleet te negeren.

Het klonk me tegenstrijdig in de oren. Te moeilijk. Maar ze zei dat ze vertrouwen in me had.

Uiteindelijk is het me gelukt. Ik doe mijn ding en kom er vaak later achter dat zij er ook was. Ook bij is geweest. Dat stemt me soms treurig. Te weten dat ik het heb gedaan terwijl zij er ook was. Het had zoveel mooier kunnen zijn met z’n tweetjes. Maar ze weet me elke keer weer te overtuigen dat dit nog mooier is. Juist voor haar. Het feit dat zij er is terwijl ik het niet in de gaten heb. Want dat betekent dat zij er nu altijd bij zou kunnen zijn. Zelfs wanneer ze er niet is. Ik knik instemmend.

10 reacties op “Afwezig”

    1. Dank je. Ook vwb de layout. Ik heb er lang naar gezocht. Zit er nu nog een beetje aan te klooien om ‘m nog wat verder op maat te maken.

Reacties zijn gesloten.