Ga naar de inhoud

Allemaal groentjes

In de mail een berichtje of we op donderdag 6 juni groen uitgedost op ons werk konden verschijnen. In verband met Emerson Safety Day. Overduidelijk bleek dat groen iets met veiligheid van doen had. Wat precies daar had ik blijkbaar in eerdere communicatie over dit belangrijke onderwerp overheen gelezen.

Groene kledij. Er hing niets in mijn spaarzaam ingerichte kledingkast. Ja, een blouse die overwegend groengekleurd was. Maar verder ook heel veel andere kleurtjes. Dus dat viel af. In de lade vond ik vervolgens enkele groene hardloopshirtjes. Helaas is het volgens onze huisregels niet geoorloofd om in sportkleding op kantoor rond te lopen.

Een laatste kans was om tussen de truien te neuzen. Die zaten iets verder opgeborgen omdat het inmiddels hoogzomer is (denk aan afgelopen zondag met 33 graden celsius hier in Bemmel). Er zat welgeteld één groen exemplaar tussen. Wat zou ik doen? De weerapp gaf aan dat het niet zo’n warm weer zou worden vandaag.

En zodoende stond ik deze namiddag met een ijsje in de hand in mijn groene trui tussen meerdere groene collega’s voor een fotoshoot op de parkeerlijst bij de receptie. De foto werd gedeeld op de livefeed van Emerson die wereldwijd vele duizenden collega’s liet voorbij komen die ook hadden meegedaan. Het gaf een superveilig gevoel.