Ga naar de inhoud

Bandbreedte met anorexia

Op mijn todo-lijstje staat het bestellen van een internetaansluiting voor op ons nieuwe adres. Wat ik al uitgezocht had is dat we niet zoveel te kiezen hebben. Er ligt een adsl lijntje en de bandbreedte is slechts 7 Mbit/s. Uitbreiding naar kabel of glasvezel is onbetaalbaar om als particulier uit te laten voeren.
Het is niet anders. We zullen het ermee moeten doen. In de afgelopen weken maakten we er al grapjes over wanneer de tv haperde of de internetverbinding even traag was. Wen d’r maar aan. Zo zal het over enkele weken aan de orde van de dag zijn.
Omdat ik gecharmeerd was van hoe ik door een medewerker van XS4ALL de vorige keer was geholpen belde ik hen op voor de definitieve bestelling op basis van de offerte die ze in december hadden afgegeven. Ze hadden een verrassing in petto. De inleessnelheid (zoals dat in hun jargon heet) was inmiddels teruggelopen van 7 Mbit/s naar een ultraslanke 5 Mbit/s. Nog net voldoende voor internet, maar interactieve tv zat er niet meer in (kon er niet meer door).
Wat nu?
De uiterst klantvriendelijke medewerker gaf aan dat KPN bij die lijndunte nog wel interactieve tv verkoopt. Dat zou ik dus kunnen overwegen. Maar hij vertelde erbij dat we ons niet te veel moesten voorstellen van de kwaliteit en stabiliteit.
We hebben er niet lang over hoeven na te denken. Dan maar geen interactieve tv. We maakten er toch al bijna geen gebruik van. Er komt nu een digitenne kastje zodat we de meest voor de hand liggende zenders uit de lucht kunnen plukken mochten we zin hebben om tv te kijken. Als het goed is hebben we nog ergens een ‘oude’ dvd-recorder liggen dus ook iets opnemen kan nog steeds indien we daar behoefte aan hebben. Old-skool interactiviteit.
~ ~ ~