Ga naar de inhoud

Be prepared

Omdat ik de hardloopzaken opnieuw serieus ga aanpakken heb ik vandaag besloten om nieuwe schoenen aan te schaffen bij Runner’s world in Ede. De keuze is gevallen op Adidas Adistar Boost en dan nog wat cijfers en letters voor de sportieve nerd. Zo zien ze er uit (de foto toont er eentje, maar wees gerust, ik heb twee exemplaren):

Niet alleen ging ik met nieuwe schoenen naar huis, tevens werd mij geadviseerd wat van die gelletjes en poeders aan te schaffen voor de broodnodige voeding tijdens en na het hardlopen. Met als finishing touch speciale sportsokken en een mouwloos shirt ben ik volgens mij prima voorbereid voor mijn poging een halve marathon te lopen ergens over 12 weken.

Tijdens de snelle duurloop die voor vanavond op het programma stond heb ik natuurlijk meteen de Adistars uit de verpakking gehaald om ze de vuurdoop te geven. Dit was de bedoeling:

Training 2 3×10 min. D3 (p=5 min.)
D3 = snelle duurloop (ca. 5.30-6.00 minuten per km)

En dit was het resultaat:

2 km in 9:40 min (4:50 min p/km)
pauze van 4:39 (500 meter gewandeld)
2 km in 10:45 min (5:23 min p/km)
pauze van 5:09 (500 meter gewandeld)
2 km in 11 min (5:30 min p/km)
pauze van 5:07 (500 meter gewandeld)

Opnieuw had ik moeite met het vinden van het juiste (langzame) tempo. Verder had ik niet de tijd genomen om op mijn iPhone app uit te zoeken hoe ik de tussenstanden op ’tijd’ kon zetten in plaats van op ‘afstand’. Dus dat hielp ook niet echt. Qua voorbereiding is er toch nog ruimte voor verbetering.

In ieder geval was het prettig lopen op de nieuwe schoenen op tevens een ander parcours met afwisselend harde en zachte ondergrond plus waar op het laatst ook nog wat gemene (kleine) hoogteverschillen genomen moesten worden. Ik heb genoten!

2 reacties op “Be prepared”

Reacties zijn gesloten.