Ga naar de inhoud

Bloggen op de iPad

Mijn MacBook begint kuren te krijgen. Ouderdomskwaaltjes. Gezien de leeftijd van het apparaat schijnt dat normaal te zijn. Vooral het opstarten van internet neemt veel tijd in beslag. Soms denk je dat je kunt beginnen met een webadres in te tikken maar dan verschijnt een ronddraaiend bolletje en kun je weer even iets anders gaan doen.

Nu heb ik geen zin om op korte termijn geld uit te geven aan iets nieuws. Ons staan de komende maanden al een hoop uitgaven te wachten vanwege de aanstaande verhuizing. Boven op mijn werkkamer staat gelukkig een flinke iMac waar ik veel gebruik van maak. Alleen zit ik deze tijd van het jaar liever buiten (zelfs de Nederlandse zomer heeft voldoende mooie dagen). En daarvoor was de MacBook zo geschikt. Gelukkig heb ik ook nog een iPad (ja, het heeft even geduurd, maar uiteindelijk zijn we volledig overgestapt), alleen gebruik ik die zelden of nooit voor het intikken van langere stukken tekst.

Waarom eigenlijk niet? zo vroeg ik me af toen ik ’s avonds buiten zat te herstellen van enkele uren in de weer zijn met de kleinkinderen. Het vorige exemplaar (eerste generatie uit het jaar lang geleden) was er misschien nog niet voor ingericht maar op de Pro versie met supergroot display die ik nu in bezit heb zou het toch geen probleem meer moeten zijn.

Daarom de proef op de som genomen en deze blogpost getikt op de iPad. En het ging me boven verwachting makkelijk af. Dat betekent dat ik de komende maanden op mijn gemak kan nadenken over een vervangingsplan voor de MacBook. Wellicht dat ik goed zonder kan.