Ga naar de inhoud

Blogplannen revisited

Laat ik eens beginnen met een niet geheel willekeurige weekindeling te vermelden:

  • maandag: muziek
  • dinsdag: #50books
  • woensdag: vrije invulling, misschien wel fictie
  • donderdag: geschiedenis
  • vrijdag: boekenkast
  • zaterdag: fotografie
  • zondag: culturele stelling

Gaat er al een belletje rinkelen? Nee? Nou, dat kan kloppen want het waren mijn blogplannen voor het jaar 2014 en ik denk dat ik me er zo’n 1 à 2 weken aan heb weten te houden. Alleen aan de boekenkast heb ik door het jaar heen nog wat invulling gegeven. Het moge duidelijk zijn, ik ben niet van de plannen en structuur hier op mijn blog.

Ergens wist ik het wel, maar in de comfort zone van een tweetal weken vakantie leek het me een verstandige aanpak om het bloggen eens wat meer in te kaderen. Omdat ik dacht dat het mijn onderliggende doelstelling, namelijk iedere dag iets publiceren, zou vergemakkelijken. Tot dan toe, en twee weken later was het niet anders, zat ik vaak op een avond me suf te piekeren over waar ik het nu weer eens over zou gaan hebben om dan uiteindelijk zwaar gefrustreerd na middernacht in bed te rollen zonder iets gepost te hebben. Het was verloren tijd.

Hoe makkelijk zou het niet zijn om door middel van vaste onderwerpen per dag geen tijd verloren te laten gaan aan te bedenken waar je over zou gaan bloggen? Moeilijk dus.

Al snel zag ik in dat deze manier niet de juiste was voor mij. Wel hielp het me gedeeltelijk om door de week heen de tijd ’s avonds nuttig te besteden aan enkele van deze rubrieken. Nog meer dan het jaar ervoor heb ik in 2014 veel gelezen (en muziek) geluisterd. Ik vergat echter om er regelmatig (over) te bloggen.

Het komende jaar zal het niet anders gaan. Zonder vastomlijnd idee ditmaal ga ik proberen weer minstens evenveel te lezen. Alleen wil ik wat vaker (erover) gaan bloggen. Niet iedere dag. Maar wel vaak. Waarbij ik de afwisseling zal zoeken tussen de wat meer tijdrovende longreads over mijn leeservaringen en daarnaast de veelal korte vrijblijvende updates of observaties zoals onderhavige blogpost er een is.

PS: Bij deze vraag ik alvast toestemming om indien nodig af te wijken van deze niet als zodanig gedefinieerde blogplannen.

4 reacties op “Blogplannen revisited”

  1. Toestemming denied. Dus als je gaat omlijnen en plannen, iedere dag gaat bloggen of dat soort rare dingen, haak ik af. Beloofd is beloofd!

Reacties zijn gesloten.