Ga naar de inhoud

Boodschappenlijstje – Paracetamol

Ze lag op de bank. De dichtgetrokken gordijnen hielden het overvloedige daglicht voorlopig buiten. Eerst moest die knallende hoofdpijn zakken. Door toegeknepen ogen keek ze naar het plafond. Niet dat ze iets zag. Een koel washandje op haar voorhoofd gaf enigszins verlichting. Het zou nog lang duren voordat de paracetamol effect had.

In het donker was ze zich volop bewust hoe het gebonk in haar hoofd met een bepaalde regelmaat aanzwol om dan weer weg te trekken. Op de momenten dat het ietwat rustiger was binnen in haar schedel liet ze haar gedachten de vrije loop. Denken deed even geen pijn, mits ze leuke gebeurtenissen voor de geest haalde.

Als vanzelf ging ze terug naar die geweldige voorjaarsvakantie eerder dit jaar in Alanya. Geheel tegen haar gewoonte had ze in een opwelling een all-in verblijf geboekt. Voor haarzelf. Zonder vriendinnen. Weg van de drukte op kantoor alsook de daarbij horende hoofdpijn aan ’t eind van iedere werkdag. En geheel tegen haar principes wierp ze zichzelf al na enkele dagen in de armen van een lokale badmeester. In één oogopslag tot over de oren verliefd op deze stoere man hoewel ze overal om zich heen grote neonletters zag die aangaven wat een cliché dit was. Maar ze sloot haar ogen en liet zich meevoeren naar intieme restaurantjes waar ze allerlei voor haar onbekende gerechten aten. Van daaruit leidde hij haar over voor toeristen verborgen paadjes door de duinen naar geheime liefdesplekken aan het strand. En wanneer de ochtend aanbrak trokken ze zich terug op haar hotelkamer alwaar hij haar altijd een uitgebreide massage gaf voordat ze verder gingen met het verkennen van elkanders lichaam. Ze beleefde de tijd van haar leven. Zonder hoofdpijn.

Terug in Nederland had ze geen enkele moeite zijn vaardige handen en harde lijf voor de geest te halen om zich ook in alle eenzaamheid aan hem over te geven. Het werd een dagelijkse routine om op deze manier alle opgebouwde stress genotvol te laten verdwijnen. De hoofdpijn die ze anders zo vaak had na een dag hard werken bleef weg. Langzaamaan gaf ze zich helemaal bloot aan hem. Ze kende geen enkele schaamte meer. Haar liefde werd almaar sterker.

Nadat een nieuwe golf gedreun weggeëbd was keek ze naar de tafel. Nu haar ogen gewend waren geraakt aan het duister, kon ze de stapel reisbrochures weer onderscheiden. Een felle pijnscheut recht tussen haar ogen deed haar kermend dubbelvouwen. Luid kreunde ze zijn naam. Wat een volgende pijnscheut veroorzaakte. Haar geliefde kon haar hoofdpijn niet meer weghouden. Hij was de veroorzaker geworden. Zo maar, totaal onverwachts was er een bericht van hem binnengekomen dat hij haar helemaal niet meer wilde zien dit jaar. Nooit meer. Terwijl ze volop bezig was een zo goedkoop mogelijk maar zeer langdurig verblijf in Alanya te zoeken. Het had haar in een staat van complete ontreddering gebracht. Niet lang daarna diende zich haar oude vijand, de hoofdpijn weer aan.

Toen ze voelde dat het medicijn begon te werken kwam ze wat tot rust. Het duurde kort voordat ze in een diepe droomloze slaap viel. Toen ze wakker werd was haar hoofdpijn verdwenen. Ze voelde zich als herboren en vol energie. In het schemerduister van de woonkamer kon ze net zien op de klok dat het tegen sluitingstijd van de winkels liep. Wilde ze nog boodschappen in huis hebben dan zou ze moeten opschieten. Aan tafel gezeten staarde ze onder het lamplicht naar het lege briefje. De stapel folders had ze aan de kant geschoven. Geen trip naar Turkije, zo had ze zich al voorgenomen. Diep in haar hart was ze blij nu haar vakantiegeliefde de knoop had doorgehakt en hun relatie had beëindigd. Hoe had hij ooit kunnen beantwoorden aan het ideaalbeeld dat zij in de afgelopen maanden van hem had opgebouwd. Het zou niet eerlijk zijn geweest naar hem toe. Ze had er vrede mee. De mooie en nieuwe ervaringen had ze inmiddels al een plaats gegeven in haar leven. Vele exotische gerechten had ze leren bereiden. Zijn liefdesspel had ze tot in haar vingertoppen eigen gemaakt. Waar had ze hem nu eigenlijk nog voor nodig?

Ze begon te schrijven. Geen vakantie boeken, maar vakantieboeken. Om te lezen luierend in haar hangmat achter in de tuin. Wat te drinken en natuurlijk allerlei ingrediënten voor een heerlijk avondmaal.
En voor de zekerheid zakdoekjes en paracetamol, mocht het haar toch nog wat teveel aangrijpen, nu het nog vers was.

~ ~ ~

5 reacties op “Boodschappenlijstje – Paracetamol”

Reacties zijn gesloten.