Boodschappenlijstje – Verrassing

*plop*

Ze sluit de laptop af en opent een fles 43. Met een tot de rand toe gevuld glas loopt ze naar de vensterbank. Hij kan elk moment arriveren. Nog snel een peuk opsteken voordat ze naar boven gaat. Diep inhalerend laat ze de scherpte van de tabakswalm langs haar binnenste schuren. Daarna spoelt ze haar mond met een flinke teug uit het glas. Op de slaapkamer staat alles al in gereedheid. Het zal hem aan niets ontbreken vanavond. Of vannacht. Daar zou zij wel voor zorgen. Ze kleedt zich geheel uit en gaat op bed liggen.

Nog wat onwennig rolt ze naar het midden. Het duurt even totdat alle beweging door haar lichaam is opgenomen en ze doodstil ligt. Ietwat duizelig staart ze naar het plafond en vraagt zich af of ze er goed aan gedaan heeft dit cadeau voor hem te kopen. Maar hij had het er zo vaak over gehad. Toen ze onlangs een reclamefolder had binnengekregen met een flinke aanbieding was ze gezwicht. Vanmiddag hadden ze het bezorgd en geïnstalleerd. Dat had nog een flinke tijd in beslag genomen en even was ze bang dat haar verrassing in het water zou vallen. Ze had moeten lachen om haar onbewust gemaakte grapje. Toen hij opbelde vanwege onverwachts overwerk was ze tot rust gekomen. Met van geilheid trillende stem had ze hem verteld dat ze vanavond wat eerder naar bed zou gaan. Hij wist genoeg.

*klik*

Hij sluit de deur achter zich en opent de deur naar de keuken. Uit de koelkast haalt hij een koud flesje Amstel. Met enkele ferme slokken drinkt hij het flesje leeg. Luid boerend zet hij het terug op het aanrecht. In de woonkamer ziet hij een pakje Tobacco Farm liggen en rolt zich een sigaret. Nadat hij de gordijnen heeft gesloten rookt hij in het donker de sigaret op. Dan kleedt hij zich uit. Ze klonk opgewonden aan de telefoon en hij had spijt dat hij niet eerder kon komen. Hopelijk was ze ondertussen niet in slaap gevallen. Hij krabt zich aan zijn ballen. Ruikt aan zijn vingers. Loopt dan naar de keuken en wast zich op enkele strategische plekken voordat hij de trap bestijgt. Het geeft hem altijd een vreemd opgewonden gevoel om geheel naakt door het huis te lopen. Hij hoopt nu echt dat ze nog niet in slaap is gevallen. Al die tijd is het boven stil geweest.

Zij: “Wie is daar?”
Hij: “Ik ben het.”
Zij: “Wie is ‘Ik’?”
Hij: “Ikke. Alex.”
Zij: “Kom maar snel dan. Ik heb een verrassing voor je.”

*blub*

~ ~ ~

5 gedachten over “Boodschappenlijstje – Verrassing

Reacties zijn gesloten.