Ga naar de inhoud

Dag 4 na LBO

Ze hadden me ervoor gewaarschuwd maar tegelijkertijd gezegd dat het niet zo’n vaart zou lopen. Obstipatie. Kan vervelend zijn niet alleen vanwege het gevoel maar zeker in verband met het hechten van het matje. Wanneer mijn stoelgang problematisch gaat worden en ik normaal gesproken wat meer druk moet zetten dan is dat in mijn huidige toestand iets om voorzichtig mee om te gaan. Want alle inspanning deze week moet zo veel mogelijk vermeden worden. Zelfs een flinke niesbui kan vervelend uitpakken.

Gelukkig heb ik een heel regelmatige stoelgang en spendeer ik eigenlijk nooit meer dan enkele minuten in het kleinste kamertje van het huis. Ik heb het daarom ook altijd vreemd gevonden dat men er vaak allerlei tijdschriften neerlegt om de tijd door te brengen.

Echter niets zo veranderlijk als de mens.

Want vandaag kan ik officieel bevestigen dat het inderdaad niet zo’n vaart loopt. Beter gezegd, het loopt helemaal niet. Het zit gvd compleet vast.

En de druk neemt toe.

Had ik al een opgezwollen buik van het (veilige) gas dat ze ingebracht hebben om het leggen van de mat te vergemakkelijken, nu wordt dat alleen nog maar meer verstrekt omdat er van alles mijn maag ingaat maar tot nu toe niets de almaar vollere ruimte verlaat.

Voor medicijnen heb ik niet gekozen. Eerst aan de slag met pruimen en dergelijke. En veel blijven drinken.

~ ~ ~