Dinsdag, 17 december 2019

Size matters

De kabels zijn gearriveerd. Los van elkaar verpakt in een eigen envelop. Na het eten nam ik uitgebreid de tijd om de twee iMacs netjes naast elkaar op te stellen. Daarna plugde ik de adapter in de nieuwe iMac en het andere kabeltje in de oude iMac. Ik deed dat op de tast omdat de aansluitingen aan de achterkant zitten. Ook op de tast probeerde ik als laatste stap de kabel met de adapter te verbinden.

Helaas. Het kabeltje dat ik besteld had was te kort. Met 0,5 meter dacht ik voldoende lengte te hebben maar dat bleek in de praktijk tegen te vallen. Om in ieder geval bevestiging te krijgen dat mijn speurwerk van afgelopen zondag niet voor niets was geweest plaatste ik de nieuwe iMac half voor de oude zodat ik nu wel de verbinding kon leggen.

Toen was het alleen nog de toetscombinatie van cmd-F2 op de oude iMac en de adem inhouden. Het beeld werd zwart alvorens het overschakelde naar de afbeelding zoals getoond op de nieuwe iMac. Het was gelukt! Ik had de oude iMac omgetoverd in een extern tweede bureaublad. Nu kon ik met een gerust hart een iets langere Thunderbolt kabel bestellen. En natuurlijk hadden ze geen 1 meter lengte maar was de eerstvolgende lengte 2 meter. Dat mocht de pret niet drukken.