Ga naar de inhoud

Dinsdag, 2 februari 2016

Rondje fietspad

Het hardlopen deze avond ging lekker. Ik was wat eerder thuis dan normaal omdat ik voor Inge een boodschap had gedaan en toen ik me omgekleed had zag ik dat het nog steeds licht was. Heerlijk!

Mijn aanvankelijke plan was een rondje om de plas te lopen maar eenmaal op het nieuwe fietspad (F325) dat naast de A325 is gelegen, koos ik voor vier kilometer heen en vier kilometer terug. Zo had ik de gehele tocht het minste last van de straffe westenwind.

Bij Elst zag ik dat het nu mogelijk is verder door te lopen richting Nijmegen. Bij mijn weten is dat nog niet zo lang het geval. Ik liep nog zo’n kleine kilometer verder voordat ik weer omkeerde terug naar huis. Maar het bracht me op een idee en eenmaal thuis heb ik het opgezocht. Volgens Google Maps gaat het fietspad nu door tot voorbij de A15. Daarna zul je waarschijnlijk op de ‘normale’ weg verder moeten.

Of de kaart is nog niet helemaal bijgewerkt.

Hoe dan ook, het ziet er naar uit dat je bijna in een rechte lijn naar de uiterwaarden van de Waal kunt rennen. Ik gok dat het rond de tien kilometer zal zijn. En dan nog terug. Een mooie route zonder al te veel hinder van het autoverkeer. Binnenkort ga ik dat eens in wat meer detail bestuderen.

Voor nu kan ik zeggen dat mijn enkel en knie, en de rest van mijn lichaam na de inspanningen van afgelopen zaterdag, zich goed hebben gehouden. In een rustig tempo van 5:49 minuten p/km kon ik op mijn gemak de 8,5 km uitlopen. Helaas had ik geen mobieltje of fototoestel bij me om de spectaculaire parelmoerwolken vast te leggen die ik op de terugweg mocht aanschouwen. Dat is het nadeel van rennen met een hardloophorloge.

Hoe dan ook. Morgen survivaltraining en dan misschien op vrijdagavond kijken of ik weer wat aan mijn snelheid op de 5 km kan gaan werken. Er valt nog genoeg te verbeteren.

2 reacties op “Dinsdag, 2 februari 2016”

  1. Even terug bezocht ik Nijmegen.
    Wat een veranderingen
    Wel moet ik er erg aan wennen.
    Het stuk tussen Nijmegen en Arnhem is totaal anders geworden.
    Vriendelijke groet,

Reacties zijn gesloten.