Ga naar de inhoud

Dinsdag, 26 januari 2016

Jij schreef toch verhalen?

De halflege borden werden afgeruimd en het wachten was op nog meer dan we konden eten. Er viel een gemakkelijke stilte waarin iedereen zoveel mogelijk liet zakken om ruimte te maken. Naast me zat een collega die ooit aan mij gerapporteerd had. Niet dat hij daarom toen en ook vandaag er minder om dronk.

Jij schreef toch verhalen? ademde hij me plots met veel alcohol toe. Het was een abrupte overgang vanuit een plantenbak waarover hij herinneringen ophaalde hoe hij daar ooit in beland was geraakt na een drankwedstrijdje. Ik was er zelf bij geweest maar dat weerhield hem niet mij alles in geuren (vooral dat) en kleuren te vertellen. En omdat ik er zelf bij was geweest kon ik er nog enigszins een touw aan vastknopen.

De laatste tijd niet meer echt. Veel tijd gaat nu in sporten zitten. En ik begon uiteen te zetten hoe ik van hardlopen in de survivalrun terecht was gekomen. Hij luisterde aandachtig terwijl hij eveneens aandachtig de serveerster in het oog hield om een nieuw biertje te bestellen. Toen ik klaar was met mijn uiteenzetting over de voornaamste verschillen tussen survivalrun en obstaclerun hief hij zijn glas en bracht een toast uit op het schrijven van verhalen.

3 reacties op “Dinsdag, 26 januari 2016”

Reacties zijn gesloten.