Dinsdag, 29 december 2015

Zojuist las ik bij Elja het volgende:

Bloggen maakt gelukkiger.
En hoe meer je het doet, hoe beter.
Dat verklaart mijn algehele geluksgevoel.
[De makkelijke weg naar geluk]

Ik kan het alleen maar onderschrijven.

Bloggen geeft mij iedere keer weer een hoop voldoening. Het maakt inmiddels niet meer uit waarover ik blog, als ik maar blog. Of het nu een persoonlijk getinte mijmering betreft, een recensie of een stukje fictie doet er niet zoveel toe. Wat telt is het mezelf op deze wijze kunnen uiten. Dat het vervolgens gelezen wordt en er soms ook nog op gereageerd wordt is eigenlijk bijzaak. Wel heel erg plezierig, maar het is niet de reden dat ik blog.

Wat ik me regelmatig afvraag is waarom ik niet vaker blog. In het WordPress jaaroverzicht valt te lezen dat ik dit jaar tot nu toe 238 blogposts online heb gezet. Best veel. Maar bij een gemiddelde van 1 blogpost per dag, zou je ook kunnen zeggen dat ik zo’n 125 dagen de kans heb laten liggen om te bloggen. En zodoende een geluksmomentje aan me heb laten voorbij gaan.

Als de weg naar geluk zo makkelijk is, zou ik ‘m misschien wat vaker kunnen bewandelen. Het afgelopen jaar heb ik veel opgestoken over het aanleren van nieuwe gewoontes. Misschien is het tijd om die kennis te gebruiken bij een zoveelste poging het iedere dag bloggen eigen te maken.

2 gedachten over “Dinsdag, 29 december 2015

    • Het is altijd genoeg. En het mag altijd meer.
      Ik ben erg tevreden met de 238 blogposts.
      De druk/dwang om iedere dag te willen bloggen is er niet. Wel een verlangen. En dat voelt heel anders.

Reacties zijn gesloten.