Ga naar de inhoud

Dinsdag, 31 december 2019

Jaarafsluiting

Op deze laatste dag van het jaar 2019 overdenk ik bij een glas champagne hoe het verder moet met mijn blog. Het afgelopen jaar bleef ik regelmatig nieuwe berichten plaatsen, maar het heeft iets van z’n charme verloren. Ik deed het soms vooral omdat dit blog er nu eenmaal is en ik het niet vind passen wanneer de laatste updates alweer enkele weken oud zijn. Dat is echter geen goede motivatie. Dus ga ik proberen het komende jaar mijn blog nieuw leven in te blazen door er meer structureel aandacht aan te besteden.

Wat ik voor ogen heb is om mijn blog nog meer te gaan gebruiken als een logboek. Iets wat ik dit jaar al verscheidene keren heb opgestart maar niet voldoende heb doorgezet. Regelmatig (dagelijks?) korte notities aan ’t eind van de dag over uiteenlopende zaken zoals wat ik aan het lezen of studeren ben (wist je al dat ik in februari een nieuwe studie ga beginnen aan de OU?), wat me opgevallen is in het nieuws of social media, en misschien de vorderingen op sportief gebied (voornamelijk hardlopen en fietsen). En op z’n tijd hopelijk een langer artikel over een bepaald onderwerp wat zich daarvoor leent.

Daarnaast wil ik me wat gaan verdiepen in de mogelijkheden die het indieweb me biedt om op mijn blog zaken zoals webmentions en dergelijke te introduceren, zodat er misschien wat meer interactie ontstaat met andere bloggers nu ik mezelf ‘afgesneden’ heb van twitter, facebook, instagram en dergelijke. De gesloten silo-structuur van deze platforms is me steeds meer gaan tegenstaan, maar dat brengt wel met zich mee dat het moeilijker is geworden om mijn blog onder de aandacht te brengen.

Voor nu wens ik iedereen een gezellig uiteinde en het allerbeste voor het nieuwe jaar. Dat het mag brengen waar ieder voor zich naar op zoek is. Ik zie jullie binnenkort aan de andere kant van de streep.

Leestip(s)

The Physics Behind Popping Champagne Bottles

Why does a cork shoot out of a champagne bottle? The first reason that cork sails across the room is because you made a mistake…