Ga naar de inhoud

Woensdag, 24 december 2014

Doe mee

We zijn inmiddels een weekje verder nadat ik op deze plaats melding had gemaakt dat rondom de kerstdagen er waarschijnlijk een blogmarathon of -estafette zou worden gehouden. Sindsdien is er niet veel meer duidelijk geworden hoe we dit precies en met wie gaan invullen. Dus ga ik er op deze kerstavond zelf maar een draai aan geven.

Ik ben het volgende van plan. In deze blogpost ga ik een initiatief vermelden waarvan ik vind dat het wel wat extra aandacht (en financiële steun) kan gebruiken. Zelf zal ik er natuurlijk een geldbedrag aan overmaken en hopelijk zal ik niet de enige zijn.

Deze blogpost maak ik vervolgens sticky en laat ‘m de rest van dit jaar bovenaan mijn blog prijken zodat niemand er omheen kan.

Daarnaast ga ik vragen of andere bloggers hetzelfde op hun blog gaan doen. Daarbij kunnen ze eventueel mijn uitverkoren initiatief overnemen of, nog beter, zelf een goed doel of actie kiezen waar ze helemaal achter staan. Het zou dan leuk zijn als we dit aan elkaar laten weten door naar elkaar te linken of je eigen blogpost te vermelden bij de comments.

Op die manier gaat het ons misschien lukken om nog wat extra geld op te halen voor de organisaties waarvan wij vinden dat ze nog wel wat kunnen gebruiken en die niet de media aandacht krijgen die ze minstens zo hard verdienen.

Nieuwsgierig geworden waar mijn speciale donatie deze decembermaand naar toe gaat? Welnu, het is voor het prachtig vormgegeven en veelzijdige magazine van OneWorld.

OneWorld.nl is onderdeel van het internationale OneWorld-netwerk. Doel van het netwerk is om te informeren over internationale samenwerking en duurzaamheidsvraagstukken, om handvatten en inspiratie te bieden aan geïnteresseerden die de wereld rechtvaardiger en schoner willen maken, en om de discussie over deze thema’s te stimuleren.

Ooit kwam ik per toeval op de site terecht via een link op twitter. Nadat ik het artikel gelezen had, bleef ik nog een heel tijd rondhangen omdat er zo ontzettend veel interessants te lezen en te zien is. Weer later meldde ik me aan voor de nieuwsbrief en was aangenaam verrast toen er korte tijd later een heus magazine op de deurmat lag. Gratis nog wel.

Het gratis magazine is mogelijk door subsidie van het ministerie van Buitenlandse Zaken. In 2015 wil OneWorld het echter zonder subsidie doen en ook nog eens vaker verschijnen. Daarom roept OneWorld op om mee te doen zodat hun plan gerealiseerd wordt.

Klik op onderstaande banner die je naar hun site brengt waar je een formulier kunt invullen om een donatie over te maken. Je doet toch ook mee?

~ ~ ~

Ruud Ketelaar vraagt aandacht voor KiKa – De strijd tegen kinderkanker winnen we samen. Lees hier waarom hij KiKa een warm hart toedraagt. Ik ga mijn steentje bijdragen en doneer ook. Wie doet mee?
Carel de Mari doet ook mee en je kunt hier lezen waarom zijn donatie richting KiKa gaat.

Carolien Geurtsen vraagt aandacht voor Artsen zonder Grenzen – Stuur een kerstpakket dat levens redt. Lees hier waarom zij Artsen zonder Grenzen een warm hart toedraagt. Ik ga mijn steentje bijdragen en doneer ook. Wie doet mee?

Paul van der Werf vraagt aandacht voor Books 4 Life – Dé tweedehands boekwinkels voor het goede doel. Lees hier waarom hij Books 4 Life een warm hart toedraagt. Ik ga mijn steentje bijdragen en doneer ook. Wie doet mee?

10 reacties op “Woensdag, 24 december 2014”

 1. Wat een goed initiatief. Wij doneren iedere december maand een x bedrag aan goede doelen. Dit jaar hebben we het bedrag verdeeld onder de volgende doelen:
  – Artsen zonder grenzen
  – WNF
  – Unicef
  – Oxfam Novib

  Wie doet mee? 😉

  1. Mooie doelen, en eentje (Artsen zonder Grenzen) hebben we er via Carolien inmiddels ook al afgedekt 😉
   Misschien een ideetje om er zelf ook een blogpost aan te wagen en er een goed doel speciaal uit te lichten?

 2. Een jaar of 10 terug heb ik het anders aangepakt. Wegens een financieringsoverschot ben ik gestopt met werken en doneer sinds die tijd vooral tijd aan diverse vormen van vrijwilligerswerk. Zoiets kan moeilijk aan een strijkstok blijven hangen en ik zie direct effect van m’n bijdrage. Omgekeerd zorg ik er zo voor dat aandeelhouders niet aan mij verdienen en met dat geld het milieu kunnen uitwonen.

  1. Zo kan het natuurlijk ook en de ‘oproep’ die ik doe kan ook zo ingevuld worden. Mij maakt het niet uit hoe iemand een goed doel wil ondersteunen. Het idee was alleen maar om een tijdlang als blogger een bepaald goed doel of initiatief een tijdlang wat meer aandacht te geven en zo eventueel te bereiken dat meer mensen er iets voor over hebben (dmv geld of vrijwilligerswerk).

Reacties zijn gesloten.