Donderdag, 19 januari 2012

Uitdagen

Voor wie het wil weten, de hotelkamer is een stuk minder warm dus ik hou de balkondeuren dicht. Wat goed uitkomt want het stormt rondom Hotel Ammersee. De container is inmiddels verdwenen van de binnenplaats. Met medeneming van de dozen. Vanuit mijn kamer kijk ik ook uit op de zijvleugel van het hotel. Daar zijn een aantal van onze consultants ondergebracht. Overal brandt licht, behalve op één kamer.

Vanochtend ging ik na het ontbijt een stukje wandelen. Via de hoofdingang liep ik vanuit de hotellobby de straat op waar ik bijna door de stormwind omver geblazen werd. Ternauwernood kon ik me vasthouden aan de trapleuning bij de ingang. Met de grootste moeite lukte het me uit de grip van de storm te komen door een zijstraat naast het hotel in te schieten. Daar was de wind een stuk minder.

Ik keek om me heen. Het bleek dat ik op de binnenplaats van het hotel was beland. De container stond er nog maar de dozen waren hoogstwaarschijnlijk weggewaaid. Aan de andere kant van de binnenplaats zag ik een smalle doorgang naar de Ammersee. Mijn horloge gaf aan dat we over een klein kwartier zouden vertrekken naar de fabriek in Wessling alwaar we ondergronds zouden gaan voor een dagje vergaderen.

Bij het meer aangekomen trof ik mijn projectmanager. We bespraken de dag van gister. Of eigenlijk, hij hield een monoloog over zijn ervaringen. “En weet je wat mij nog het meest dwars zit?”, zo sloot hij af. “Dat die eikel van een consultant mij iets voorgelogen heeft.” Ik knikte bevestigend, hoewel iemand anders het zou kunnen interpreteren als een beweging met mijn hoofd vanwege een onverwachtse rukwind. Daarom besloot ik volledigheidshalve een bevestiging uit te spreken.

Dat stimuleerde zijn enthousiasme om verder op de zaak in te gaan. “Vandaag moet je goed opletten. Wanneer je op een gegeven moment de consultant niet meer ziet, dan heb ik de ‘art of silent killing’ ingezet om hem te laten verdwijnen.” Opnieuw instemmend geknik van mijn kant. Ook ik heb een verschrikkelijke hekel aan die consultant. Het zou mij wat waard zijn indien hij inderdaad van het projecttoneel zou verdwijnen.

Het bleef stil.
“Weet je zeker dat je dit kunt?” wilde ik weten. “Of is het gewoon bluf?”

~ ~ ~

Mijn bijdrage voor #wot dd 19/1/2012

Wat is wot? => Write on Thursday

Deze week is het woord UITDAGEN:
Uitdagen [regelmatig werkwoord] • iets doen of zeggen om een reactie uit te lokken Synoniem: provoceren, tarten, prikkelen, uitlokken

11 gedachten over “Donderdag, 19 januari 2012

    • Nou, wat die projectmanager heeft gedaan weet ik niet, maar de consultant is toch uit het zicht verdwenen.

Reacties zijn gesloten.