Ga naar de inhoud

Donderdag, 2 februari 2017

Kaalslag

Het aftellen richting 30 april is begonnen. Dan overhandigen we de sleutels van onze huidige woning zoals we gister de sleutels overhandigd kregen van onze nieuwe woning. In de tussenliggende twaalf weken moet er flink worden gewerkt om de woning die we volgens plan vanaf 1 mei gaan bewonen daadwerkelijk bewoonbaar te maken. De grootste klus aan het huis is de complete vervanging van het dak omdat het niet geïsoleerd is en er bovendien asbest in verwerkt is. Het nieuwe dak steekt een stuk uit waardoor er meteen een serre aan de ene kant en een uitbouw van de slaapkamer onder passen. Verder komt er een andere vloer in de meeste kamers en worden er op enkele plaatsen muren en deuren verplaatst of verwijderd. Genoeg te doen dus.

En alsof dat niet voldoende is worden ook de tuin en de schuur grondig onder handen genomen.

In de de tuin zijn ze vanochtend begonnen met het rooien van alle coniferen en struiken. De coniferen zagen er van de buitenkant nog wel aardig uit, maar van binnen waren de meesten compleet verdord. Ook waren ze veel te hoog en helemaal uit model. Tijd voor vervanging nu we toch alles overhoop gaan gooien. Later komt het er waarschijnlijk niet meer van.

Op het eind van de dag stonden er alleen nog stronken. De rest was verdwenen in de versnipperaar. In totaal leverde dat 40 kuub houtsnippers op (acht volle wagens) die uitgestrooid zijn over het pad achter op het perceel. Het vormt een mooie, zachte ondergrond voor de hindernisbaan die ik te zijner tijd wil (laten) bouwen om thuis ook te kunnen trainen.