Ga naar de inhoud

Donderdag, 22 december 2022

’s Ochtends bezoek van de tuinman die een offerte gaat opstellen voor het ophogen van de strook grond aan de zijkant van ons huis. Deze zomer is al het onkruid (bramen, brandnetels, en dergelijke) afgegraven nadat eerst alle losse stenen waren verwijderd. We hadden nog een hoop zand liggen dat ik er vervolgens op het uitgereden met de kruiwagen, maar dat was bij lange na niet genoeg om het op gelijke hoogte met de rest van de grond te krijgen. Dus nu moet er waarschijnlijk zo’n extra 6 tot 8 kuub geleverd worden. En die mogen ze dan ook meteen uitrijden, want dat ga ik niet met de kruiwagen doen.

’s Middags nog wat aan m’n werkmail gedaan, maar het wordt gelukkig allengs wat minder nu er meer collega’s vakantie nemen. Daarna voor het juiste vakantiegevoel in een luie stoel gezakt met een kop koffie, wat lekkers erbij en diverse tijdschriften om door te bladeren. Heerlijk ontspannend.

’s Avonds samen wat televisie gekeken en de dag afgesloten met verder lezen in Bring up the bodies van Hilary Mantel. Thomas Cromwell heeft een bezoekje gebracht aan de voormalige koningin Catharina van Aragon die met huisarrest in een afgelegen kasteel is opgeborgen. Zij verzoekt Cromwell of zij haar dochter mag ontvangen omdat het haar al die tijd verboden is contact te hebben en zij haar einde voelt naderen. Terug in Londen lijkt het of Anne Boleyn, de tweede vrouw van Hendrik VIII eindelijk in verwachting is.