Ga naar de inhoud

Donderdag, 31 januari 2013

Wind

Vandaag lukte het me voor de verandering om tijdig het kantoor te verlaten. Precies om 18:00 uur stond ik in mijn sportkleren achter het huis voor een rondje rennen. Het was de eerste keer deze winter dat ik niet in het complete donker op weg ging. De lantaarnverlichting was al aan, maar ook zonder dit hulpmiddel had ik het eerste gedeelte nog voldoende kunnen zien. Wel stond er een flinke wind. Zeker de eerste 2,5 km had ik daar goed last van. De oordopjes waaiden zo af en toe bijna uit mijn oren. Daarna echter werd ik als op handen gedragen.

Voor mijn gevoel vloog ik het normaal voor mij zo moeilijke punt van de 4 km voorbij alsof ik pas net uit de startblokken ging. Echter bij de 6 km, toen ik de wind weer pal in het gezicht had, vond ik het welletjes voor vanavond. Er wacht nog een fikse berg thuiswerk (dat krijg je er van wanneer je zo vroeg naar huis gaat…) en er moet ook nog wat gelezen worden.

Uiteindelijk ben ik best wel tevreden met mijn tijd van 33,5 minuut voor deze 6 km. Een dezer dagen ga ik een weer eens voor de 10 km of misschien wel ietsjes verder. De vorige keer was dat goed bevallen en het smaakte naar meer. Kort daarna echter kreeg ik last van mijn enkel en moest ik opnieuw in mijn ritme komen. En de afgelopen weken heb ik een paar beurten moeten overslaan vanwege de sneeuw. Nu zijn er vooralsnog geen excuses meer.

~ ~ ~

Ik kan natuurlijk ook volstaan met een enkele tweet en een link naar mijn runtastic account waar jullie mijn sportieve vorderingen kunnen volgen. Maar dit is leuker (vind ik) en op deze manier kan ik later nog eens teruglezen onder welke omstandigheden ik zoal buiten ga rennen en wat voor prestatie ik neer zet. Dus eigenlijk is het meer voor mijzelf dan voor jullie…

1 reactie op “Donderdag, 31 januari 2013”

Reacties zijn gesloten.