Donderdag, 4 februari 2016

Het zwarte reactiegat van blogspot

Beste blogspot blogger (voel je vooral aangesproken want ik richt me bij hoge uitzondering rechtstreeks tot jou),

ik geef het op.

Zoek niet de schuld bij je blogpost. Die is altijd van goede kwaliteit. Want anders was ik allang gestopt met je te volgen. Ik zeg het hier nogmaals: “ik lees je graag!”

Wat ik opgeef is het reageren onder je blogpost. Je zult je misschien afvragen waarom ik dat nu pas vertel. Tenslotte zie je zelden of nooit een reactie van mij onder je blogpost. Maar de reden dat je niets ziet van mij is niet dat ik het nooit probeer. Het lukt me alleen niet. Echt niet. Wat ik ook probeer.

Kijk maar even met me mee.

Het reageren zelf is eigenlijk niet het probleem. Onder je blogpost is voldoende ruimte om mijn commentaar kwijt te kunnen.

De problemen beginnen wanneer ik klaar ben met mijn reactie en een identiteit moet kiezen waaronder ik mezelf bekend wil maken. Daarvoor moet ik het lijstje aanklikken naast de tekst ‘Reageer als’.

Omdat ik niet anoniem wil reageren en een hoop profielen niet van toepassing zijn, blijven er voor mij slechts twee opties over: WordPress of Naam/URL. De WordPress optie heb ik na vele vruchteloze pogingen allang opgegeven, daarom kies ik nu voor de eenvoudige (naar wij dachten) optie van Naam en URL.

En daarvoor krijg ik vervolgens een mooie popup gepresenteerd waarin ik de benodigde informatie kan vermelden.

Dus kwijt ik mij netjes van deze belangrijke taak. Tenslotte wil ik graag dat mijn commentaar gezien gaat worden.

Nadat ik op ‘Doorgaan’ heb geklikt, kom ik terug in het reactieschermpje maar met één belangrijk verschil. Achter ‘Reageer als’ staat nu mijn naam vermeld. Dat ziet er hoopgevend uit (zul je denken).

Het enige wat ik nu hoef te doen is controleren of mijn commentaar nog aanpassing nodig heeft. Daarna lijkt het me een logische stap dat ik op ‘Publiceren’ klik.

Dat doe ik.

Wat me weer bij het beginscherm om een reactie te plaatsen brengt.

Mijn reactie is echter in geen velden of wegen te zien. Ook niet de opmerking dat mijn reactie in afwachting van moderatie is. Of iets dergelijks. Niets van dat al.

Wanneer ik op refresh klik om de pagina te verversen brengt dat geen verandering. De blogpost is nog steeds even prachtig. Mijn reactie in geen velden of wegen te zien. En dat is niet de eerste keer. Wel de laatste.

Ik geef het op. Sorry.

Reageren kan. Hier wel.

4 gedachten over “Donderdag, 4 februari 2016

  1. Een herkenbaar verhaal, ik heb me er vaker druk over gemaakt. Het kan nog erger als er gebruik gemaakt wordt van hun Captcha. Heb je die na 3x eindelijk goed geggokt, dan komt een reactie alsnog niet door. Dit probleem kent blogspot al sinds het begin. Destijds waren er velen die er een reageerprogrammaatje bij gebruikten, maar dat werkt de laatste 5 jaar niet meer. Als ik er echt wil reageren, dan gebruik ik maar Chrome die ik ingelogd laat op Google. Voor de rest gebruik ik die niet, ik hou er niet van dat Google, Facebook, Disqus of Gravatar me op een dergelijk slinkse manier volgt.
    Zelf heb ik ook een blogspot omdat daar iets meer kan op html-gebied. Daar staan weinig berichten. Als er iets schrijf om op te reageren, dan verwijs ik de mensen door naar m’n Worpress.com.

  2. Heel begrijpelijk en ik weet dat er meerdere mensen daarom afhaken. Gelukkig wordt er dan nog wel op een andere manier gereageerd zoals via Twitter of G+ waar ik ook mijn blogs zet.
    Geen idee wat er verder aan te kunnen doen.

  3. Volgens mij blijf ik ingelogd met mijn Google account maar bij de eerste blogspot reactie heb ik 2 keer moeten typen. Vandaar dat als ik nu ergens moet inloggen ik eerst mijn reactie kopieer en daarna terug plak. Misschien heb ik geluk maar ik kan met deze methode uit de voeten.

Reacties zijn gesloten.