Ga naar de inhoud

Donderdag, 9 november 2023

Zelfs zonder de wekker te zetten werd ik deze ochtend wakker voordat het zes uur was. Ik besloot echter te blijven liggen. Gewoon, omdat het kon. Na tien minuten vond ik dat ik voldoende bewezen had dat het kon en stapte uit bed voor een nieuwe dag.

Na het ontbijt werkte ik een beetje aan mijn blogdomein. Ik ben er nog steeds niet uit wat ik ermee wil en of ik de constructie via micro.blog wel fijn vind werken. Misschien toch maar weer overstappen naar wordpress? Maar wat zou het veranderen in mijn blogactiviteiten? Niet veel ben ik bang.

Dit waren de gedachtes die door mijn hoofd spookten zonder dat ik enige actie ondernam. Wel volbracht ik de wekelijkse onderhoudstaken aan de diverse websites van het bedrijf van mijn echtgenote.

In de namiddag verbleef ik het grootste deel van de tijd buiten. Er lagen zoals gewoonlijk weer een hoop onderhoudstaken voor in de tuin op mij te wachten. Allereerst ging ik aan de slag om alle paddenstoelen en bladeren te verwijderen. Tijdens mij afwezigheid voor het werk in Zweden had Inge de handen vol met de zieke kippen te verzorgen en haar eigen werk bij te houden. Volop gelegenheid voor de paddenstoelen en herfstbladeren om bezit te nemen van onze achtertuin. Ondanks dat ik paddenstoelen erg mooi vind was dit een beetje teveel van het goede.

’s Avonds besloot ik verder te lezen in een boek uit de stapel ‘wel begonnen, maar nog niet uitgelezen’ waarvan ik het tijd vind dat die maar eens wat kleiner moet worden. Het werd De slinger van Foucault van Umberto Eco. Lang geleden heb ik het boek al eens gelezen en nadat ik recent enkele andere boeken van hem had gelezen kreeg ik zin om weer eens De slinger op te pakken. Toen ik wat later op de avond wat drinken voor mezelf had ingeschonken had de poes in mijn afwezigheid een plekje voor haarzelf gevonden op het boek. Dus keek ik nog even wat tv en kan ik morgen verder vanaf bladzijde 488.