Ga naar de inhoud

Het nut van een contactformulier

Wist ik veel dat ik een contactformulier op mijn blog had. Nou ja, ik wist het natuurlijk wel. Tenslotte heb ik het zelf geïnstalleerd. Maar dat was ik vergeten. Dus toen er iemand gebruik van had gemaakt en ik in het dashboard van WordPress daarvan melding kreeg was ik toch wel verbaasd.

Het bleek een verzoek van WPG Uitgevers België. Of ik mee wilde doen aan een blogtour rondom het boek De barmhartigen geschreven door Koen van Wichelen. Dat wilde ik wel. Ik heb verder toch niets te doen wat lezen betreft. En het gaat pas van start volgend jaar januari, dus waar hebben we het over. Zeeën van tijd.

Zonder flauwekul. Ik heb het niet vaak, maar bij dit boek was ik meteen gewonnen door de omslag. Wat een geweldige foto! Vandaag heb ik mijn leesexemplaar via de post mogen ontvangen (waarvoor dank, Fantina!) en het ligt hier naast me terwijl ik deze korte blogpost zit te tikken en ik kan mijn ogen er niet vanaf houden. Dat hoofd van die man. Geweldig.

Ik vraag me af of de de aanbeveling eronder (‘Een kruising tussen Herman Brusselmans en Dimitri Verhulst’) de afbeelding niet een extra lading geeft. Maar dat viel me pas later op. Het is de foto die het doet. Ontegenzeggelijk. Een blikvanger van jewelste ((De omslagfoto is gemaakt door Gary Isaacs, en op zijn site vind je nog veel meer prachtige voorbeelden.)).

Ook de achterflaptekst spreekt me aan. Het is dat ik zelf net de vijftig ben gepasseerd, zelden sterke drank nuttig en geen weet heb van waar het midden van een leven zich bevindt, maar anders had het verhaal net zo goed over mijn persoontje kunnen gaan. Met die uitzondering dat ik geen bestseller heb gepubliceerd. Maar toch.

Kan het boek nu alleen maar tegenvallen?

Heb geduld en in januari kun je lezen wat ikzelf en alle andere bloggers die meedoen aan de eerste blogtour van Manteau er van vinden. Zodra ik over meer info beschik wie waar en wanneer over De barmhartigen gaat bloggen zal ik niet nalaten dat hier te vermelden.

STEL JE VOOR: een nietsbetekenende veertiger met een knoert van een midlifecrisis en een dito drankprobleem schrijft een boek. En onverwachts wordt dat een bestseller. Dat is precies wat David Sores overkomt in De barmhartigen. De drieëndertig drukken leggen hem geen windeieren, maar zijn zorgen zijn niet achter de rug. Integendeel, hij krijgt er alleen maar bij. Zijn boek heeft bij bepaalde mensen een snaar geraakt die hij liever ongemoeid had gelaten.

De barmhartigen
Koen van Wichelen
Uitgeverij Manteau
ISBN 9789022329948

~ ~ ~

PS: Sorry. Weer geen Walk the line.

~ ~ ~

13 reacties op “Het nut van een contactformulier”

 1. Ik ben ook heel benieuwd.
  En is het toeval of niet? De enige die op mijn blog ooit het contactformulier gebruikte, was ook een Vlaamse persagent. Namens een uitgever benaderde ze mij voor een boekrecensie: http://geschrevengoed.blogspot.nl/2014/09/een-sprookje-om-zelf-waar-te-maken.html
  Misschien is het in Vlaanderen een gebruikelijke manier? Wat mij betreft mogen Nederlandse uitgevers dit wel overnemen. Dat formulier hebben jij en ik immers niet voor niets toegevoegd.

  1. Ik heb in ieder geval meer dan voldoende te lezen de komende weken/maanden, maar ik houd me altijd aanbevolen voor meer.
   Wanneer de bespreking van De barmhartigen gepost gaat worden is afhankelijk van welk tijdslot ik toegewezen krijg voor de blogtour. Blijf me volgen, zou ik zeggen 😉

 2. Waarschijnlijk ga ik ook meedoen. Mijn eerste blogtour ooit! Een ‘waarschijnlijk’ omdat ik een mailbericht erover kreeg die mij ontschoten was. Vandaag heb ik nog net binnen de deadline gereageerd. Die foto hè, dat is al een heel verhaal op zich.

  1. Haha, ik was de mail ook vergeten meteen te beantwoorden maar er was in ieder geval nog tijdig bij. Hopelijk is dat voor jou ook het geval. Een blogtour is heel anders dan wat we doen voor Een perfecte dag voor literatuur. Ik ben benieuwd hoe het je gaat bevallen indien je nog in aanmerking komt (waar ik gemakshalve gewoon vanuit ga).

   1. Ik ga meedoen! Ik ben erg benieuwd hoe iets dergelijks werkt en ga maar eens andere blogtours opzoeken ter inspiratie. Ik heb het altijd al eens willen uitproberen, dus ik ben erg blij dat ik dat nu kan doen 🙂

     1. Mijn datum wordt 9 januari. Het boek is eergisteren naar me verzonden. Spannend! Ik ga vooral niet te geforceerd origineel willen zijn en schrijven/doen wat in mij opkomt. En vooral uitkijken naar de andere blogposts.

  1. Erg leuk. Er begint zich al een aardig groepje te vormen. Ik zal pas op het eind van de kerstvakantie tijd hebben om aan het boek te beginnen want er ligt nog wat ander lees- / bespreekwerk te wachten.

Reacties zijn gesloten.