Hoogste tijd om embedden te gaan

Ik zeg:

Met de lancering van een nieuwe twitterversie deze maand is het voortaan mogelijk om rechtstreeks een interactieve tweet in je blog te plaatsen.

Hoe? Check de helpsectie van #newtwitter voor een uitgebreide handleiding van deze nieuwe functie. In het kort komt het hier op neer.

 • klik op het datumveld van een tweet, zodat deze op een aparte pagina wordt geopend
 • klik op ‘embed this tweet’
 • nu opent zich een popup waar de volledige html-code van de tweet in staat
 • deze code kun je kopiëren
 • vervolgens ga je naar je blog
 • en als laatste plak je dan de code in de html-view van je blog
 • klaar

In de timeline van  #blogpraat afgelopen maandag 12 december kun je lezen hoe verschillende minder en meer ervaren bloggers deze nieuwe optie denken te gaan gebruiken.

Ikzelf zoek nog even verder naar het precieze nut voor mijn eigenste blogsite.

Mochten jullie misschien originele toepassingen weten, geef dan een reply op de interactieve tweet of plaats een Old Skool comment hieronder. Zoals altijd ben ik benieuwd.

~ ~ ~

4 gedachten over “Hoogste tijd om embedden te gaan

 1. Ha! Nut, ach…het staat wel leuk vind ik. Toch? En grappig om zo de link naar Twitter te leggen…cross-mediaal hoor. 🙂 Nu ik nog! Het gaat me lukken!

  • Het staat zeker leuk. En over nut gesproken, misschien kan dit blog uiteindelijk wel bijdragen aan de acceptatie van de embedded tweet in Nederland 😉

 2. Ik heb niet interactief getwitterd … enkel, die reactie is natuurlijk zo uit de timeline, ergens in de krogten der vergeten tweets.

  Een reactie onder een blog blijft (tenzij men een heel account weggooit op hyves ;-))

  Is dan alles op het net echt virtueel, en niets meer tastbaar blijvend.

  Het internet, zo vergankelijk als een wolk, de cloud dus …

  “@petepel De enige toepassing die ik kan bedenken is deze ….. over nut, en zeker noodzaak hoor je mij even niet.” was mijn twitter reactie

 3. Ik heb de nieuwe Twitter nog niet, maar dat vind ik niet zo erg eigenlijk. Ik moet altijd heel erg wennen aan nieuwe lay-outs en vernieuwingen enzo 😛

Reacties zijn gesloten.