Ga naar de inhoud

Ieder voor zich

  • fictief

De vrouw van Laurens gaat vreemd. Niet dat Laurens dat weet, maar ik vertel het jullie alvast. Ik zag haar eerder vandaag een hotel uitkomen in gezelschap van een keurig geklede man van middelbare leeftijd. Al wat grijzend aan de slapen. Voordat ze ieder in hun eigen auto stapten gaven ze elkaar nog een vluchtige kus, bang herkend te worden door bekenden die een hapje aan het eten waren in het restaurant dat bij het hotel hoorde. Zul je net zien.

Laurens is bezig met het avondeten. Hij heeft vandaag thuisgewerkt. ’s Ochtends hebben Laurens en zijn vrouw samen ontbeten, daarna vertrok zij voor een 1-daagse cursus die niet op kantoor gehouden werd maar in een hotel in het midden van het land. Op Laurens vraag of dat inclusief diner was antwoordde Suzan (zo heet de vrouw van Laurens) ontkennend. Jammer, dacht Laurens. Anders had hij voor zichzelf een bak nasi of bami kunnen gaan halen bij de chinees op de hoek. Suzan houdt niet van afhaalchinees. Daarom is Laurens nu bezig met het avondeten.

Hoe was de cursus? vraagt Laurens belangstellend nadat ze na het eten nog even op de bank zitten met een kopje koffie. De tv staat afgestemd op het 8-uur journaal maar het geluid is uit. Op een andere zender is voetbal, zo weet Laurens. De wedstrijd is al een kwartiertje aan de gang. Misschien is er wel iets gebeurd waardoor de aanvang uitgesteld is. Of heeft de scheidsrechter vanwege een naaktloper de wedstrijd tijdelijk stil moeten leggen. Wat bezielt een man om naakt over een veld te gaan lopen? Een vrouw zou dat niet zo snel doen. Laurens kijkt naar Suzan die met haar kopje koffie in de hand afwezig naar de tv staart. Zou zij ook liever het voetbal willen zien? Hij durft het haar niet te vragen. Hoe lang is het geleden dat hij haar naakt heeft zien lopen?

Wanneer hij later op de avond in bed stapt draait Suzan zich om in haar slaap. Ze zat al heel vroeg voor haar doen opvallend te gapen en was toen gaan douchen. Daarna kwam ze in haar nachtjapon de werkkamer van Laurens in gelopen om te zeggen dat ze meteen naar bed ging. De cursus was erg vermoeiend geweest. Laurens knikte. Hij bedacht dat het voetbal nu wel bijna afgelopen was. Toen vanuit de slaapkamer het zachte gesnurk van Suzan weerklonk opende Laurens op zijn pc een porno site en ging op zoek naar filmpjes waar mannen hun vrouw deelden met andere mannen. Vooral de filmpjes met vrouwen die erg op Suzan leken wonden hem op. Laurens mompelde allerlei schunnigheden maar zorgde er wel voor dat Suzan niet wakker van hem werd.

Voordat Suzan in slaap viel overdacht ze de afgelopen uren. Ze staarde naar het plafond dat ergens daarboven in het donker moest zijn. Even was ze bang dat de gebeurtenissen van vandaag haar misschien wel de hele nacht wakker zouden houden. Dat was verkeerd gedacht. Binnen enkele minuten was ze verzonken in een droomloze slaap. Veel later voelde ze hoe een man bij haar in bed stapte. Wie was dat? Wat moest hij hier bij haar in bed? Toen begon ze alsnog te dromen.

~ ~ ~

Start van een nieuw experiment. Het is mijn bedoeling om een serie losjes samenhangende korte verhalen te schrijven die zonder al te veel voorbereiding tot stand komen. Dus heb ik een idee hoe het verder moet en heb ik de tijd, dan probeer ik het meteen in één keer uit te schrijven en te posten. Ook voor mij is het aldus een verrassing hoe dit verhaal verder gaat en hoe het zal eindigen. Dat houdt het voor ons allemaal spannend.
Alle feedback is welkom en input voor hoe het verder moet mag altijd.

5 reacties op “Ieder voor zich”

  1. Hah, mooi experiment. In één keer uitgelezen, dit eerste deel. En meteen allerlei eigen gedachten over wat er aan de hand is. Heerlijk 🙂

  2. Frédérique van Egmond

    Het mooie is dat je zelf al meteen in je hoofd hebt zitten hoe het verhaal verder zou kunnen gaan 🙂 Ben erg benieuwd!

Reacties zijn gesloten.