Ga naar de inhoud

Instagram hack

Nu onlangs de wilg rigoreus kaal geknipt is, zien we de kleine bonte specht vanzelfsprekend veel duidelijker als hij weer eens langskomt voor het betere hakwerk. Normaal diep verscholen onder de dichte begroeing hoorden we alleen dat hij volop bezig was een zoveelste gat aan te brengen, maar waar precies bleef dan een raadsel. Nu is hij gedwongen open en bloot zijn kunsten te vertonen wat mij de gelegenheid geeft om daar op z’n tijd een mooie foto van te maken.

Afgelopen vrijdag zat hij hoog in de boom toen ik thuiskwam van mijn werk. Ik pakte snel mijn fotocamera omdat het met de iPhone ondoenlijk is om voldoende in te zoomen. Gelukkig bleef hij rustig zitten tot ik een foto had genomen en vertrok meteen daarna zonder zich verder in de boomstam te verdiepen. Misschien was hij daar net mee klaar en had ik hem aangetroffen terwijl hij zat uit te puffen na gedane arbeid.

Nadat ik de foto’s draadloos overgeseind had naar mijn iMac zag ik dat ze weliswaar niet al te scherp waren (het inzoomen vergt toch een statief om de camera voldoende stabiel te houden) maar goed genoeg voor instagram. Alleen dat gaat dan weer niet vanuit de webbrowser. Instagram openen gaat nog wel, helaas niet het uploaden van een foto. Daarvoor moet je de app op je telefoon gebruiken, en ik had geen zin meer om de foto’s via bluetooth over te zetten want dat gaat een stuk trager. Vette pech voor mijn instagramvolgers.

Vandaag besloot ik toch eens wat te zoeken naar mogelijkheden om alsnog foto’s vanaf je computer op instagram te zetten en ik kwam bij het artikel How to Post Instagram Photos From A Desktop Web Browser op Forbes terecht wat me de juiste informatie gaf. Het idee is om de mobiele versie van instagram in je browser te benaderen zodat je de functies krijgt die ook op de telefoon app beschikbaar zijn. Alleen is het probleem dat wanneer je m.instagram.com intikt op je browser, deze alsnog hardnekkig de desktop versie opent.

If you want to upload from a desktop browser, you’ll have to manually select the mobile version of Instagram.com, but because there’s no ‘m.instagram.com’ URL available, that means jumping through at least one hoop to get there.

Wat je moet doen om dit probleem te omzeilen is het volgende:

  • Allereerst dien je in je webbrowser het Ontwikkel-menu te activeren. Voor Safari doe je dat door naar Voorkeuren te gaan en bij Advanced onderaan de optie Ontwikkel-menu aan te vinken.
  • Je kunt nu via dit Ontwikkel-menu bij Gebruikersagent kiezen om de layout van Safari te gebruiken die bestemd is voor de iPhone.
  • Heb je dit eenmaal gedaan dan zul je zien dat wanneer je naar de instagram site gaat, je de mobiele app versie voorgeschoteld krijgt. Onder in beeld heb je nu het welbekende plus-teken erbij gekregen om foto’s te uploaden. Het kan zijn dat je tijdens het plaatsen van een nieuwe foto de filters niet kunt vinden, maar dat kun je verhelpen door wat met de grootte van het scherm te spelen. Het beste is om het scherm gelijk te maken aan de vorm van een iPhone. Een kwestie van wat proberen totdat je alles duidelijk in beeld hebt.
  • Niet vergeten als je klaar bent weer de instelling terug te zetten naar de standaard layout via datzelfde Ontwikkel-menu en Gebruikersagent.

In het Forbes-artikel staat ook vermeld hoe je hetzelfde kunt bereiken met Windows of andere webbrowsers. Er zijn ook enkele links opgenomen naar apps en extensies om filters toe te kunnen passen op foto’s voordat je ze upload naar instagram, maar daar heb ik verder niet naar gekeken. Ik was allang blij dat ik nu iets gevonden heb om met een kleine omweg foto’s rechtstreeks van mijn computer op instagram te krijgen. Hopelijk hebben jullie er ook iets aan. En mocht je een betere en/of snellere manier weten, dan hou ik me graag aanbevolen. Tenslotte is de informatie op Forbes alweer twee jaar oud, dus wie weet loop ik hier weer eens flink achter de feiten aan.

2 reacties op “Instagram hack”

  1. Ik wilde je een linkje geven naar een artikel van Raymond Snijders op vakblog tot ik las dat je dat oplossing al had gevonden 🙂

    1. ik had het inderdaad zelf al gevonden. Echt nieuw is de oplossing niet, maar ik had het eerder nog niet gezien en handig is het wel.

Reacties zijn gesloten.