Ga naar de inhoud

Is Parchment de ideale bloglayout?

In mijn zoektocht naar de ideale bloglayout vond ik vorige week Parchment. Meteen geïnstalleerd en al enkele positieve reacties gekregen. Vanochtend zat ik wat door de style.css file te scrollen toen mijn oog opeens op een flinke lap verdachte code viel. In eerste instantie moest ik denken aan het xss-lek in de commentaar sectie van WordPress. Zou ik alsnog geïnfecteerd zijn?

Wat speurwerk in de vorige versies van dit thema liet zien dat dit vreemde stuk code er al vanaf het begin in zit. Dus veiligheidshalve heb ik het thema gedeactiveerd en verwijderd en een support topic gepost op het wordpress.org forum. Pas wanneer ik bevestiging heb dat de code geen kwaad kan of dat het bronbestand aangepast is ga ik het thema opnieuw installeren. Want het beviel me wel.

Update: Inmiddels heb ik bevestiging gekregen via het wordpress.org forum dat er niets aan de hand is. De code die ik zag is een soort van versleuteling om te voorkomen dat bepaalde commerciële fonts al te makkelijk gecopieerd kunnen worden en vervolgens voor eigen gebruik worden ingezet ((Lees hier verder voor meer informatie over base64 decoded fonts.)). Dus ik heb de layout weer teruggezet en nu maar eens zien hoelang het voor mij de ideale bloglayout zal blijken te zijn.

4 reacties op “Is Parchment de ideale bloglayout?”

  1. Mooi, en lekker rustig… sommige blogs zijn me de druk aan de zijkanten en leiden af van waar het werkelijk om gaat… de tekst 🙂

  2. Wat me wel steeds opvalt is het volgende: als ik naar jouw blog klik vanuit bloglovin, dan krijg ik een witte pagina. Pas als ik de bloglovin-balk aan de bovenkant wegklik zie ik de blogpost. Geen idee hoe dat kan, bij andere blogs heb ik dat niet.

Reacties zijn gesloten.