Ga naar de inhoud

Kaartje uit Dublin

Bij de voordeur in onze hal staat een klein keukentrapje. Zo’n houten gevalletje met twee treden. Van de Ikea denk ik. Boven hebben we er nog eentje staan. Op mijn studeerkamer. Omdat ik zonder dit hulpmiddel niet overal bij kan in mijn boekenkasten. Dat is logisch.

Waarom er een trapje in de hal staat is mij niet geheel duidelijk. Hooguit omdat we dan iets van de bovenste plank in de voorraadkast kunnen pakken. Dat is echter zelden het geval. Om daar nu altijd een trapje voor paraat te hebben is wat mij betreft overdreven. Maar inmiddels is het een vertrouwd verschijnsel geworden. Onze katten vinden het wel handig want die kunnen vanaf de bovenste tree precies over het middengedeelte van de voordeur naar buiten kijken. Om alles in de gaten te houden.

Wanneer de postbode komt dan maken ze tijdelijk even plaats. Tenslotte zitten ze niet te wachten om een pak papier op hun hoofd gedeponeerd te krijgen. Slimme beesten, die katten. Aldus valt de post op het trapje. Niet op een mat. En dat vind ik ergens wel jammer. Want dan had ik nu kunnen schrijven dat er vandaag een kaart uit Dublin op de deurmat lag.

Hoe dan ook. Deze ansichtkaart deed me weer eens beseffen hoe leuk het is om ‘echte post’ te ontvangen in plaats van de digitale tegenhanger. Dat wilde ik met jullie delen door hem hier te plaatsen. Digitaal. Hoewel dat natuurlijk weer nergens op slaat bedacht ik me toen.

Wat er op de achterkant staat wil je weten? Dat blijft vanzelfsprekend tussen JuL1ta en mij!

2 reacties op “Kaartje uit Dublin”

Reacties zijn gesloten.