Ga naar de inhoud

Maandag, 13 januari 2014

Niets dan de waarheid – David Baldacci

Twee afleveringen is het goed gegaan. Twee blogposts waarin ik heb geprobeerd mijn liefde voor het boek te delen door je aan de hand mee te nemen door mijn verzameling boeken zodat je misschien gaat begrijpen waarom het mij zo zwaar valt om van sommige exemplaren afstand te doen. Het had zo mooi kunnen zijn. Maar de jachthonden hebben al bloed geroken. Jankend staan ze aan de zijlijn te wachten op de eerste uitvallers. Men wil sensatie. Actieeeeee! Discussie!

Vooruit dan. Actie kunnen ze krijgen. Maar dan wel op mijn manier. Want tenslotte ben ik het hier die ‘in control’ is. Indachtig de wijze woorden van bloggoeroe Elja Daae:

Dingen kwijt raken geeft een gevoel van geen controle hebben.

Maar dingen opruimen geeft het gevoel van WEL controle hebben. Afstand nemen van fysieke dingen, voelt krachtig en geeft kracht.

Vandaag geef ik gehoor aan de roep om actie. Vandaag ga ik een eerste boek van de hand doen. Vandaag is het uur van de waarheid aangebroken. Vandaag gaat het actieboek Niets dan de waarheid, geschreven door David Baldacci in de ramsj!

Achter de schermen van de internationale politiek spelen zich zaken af die het publiek nooit ofte nimmer te weten mag komen. Het is een wereld waarin macht en misdaad naadloos in elkaar overgaan, waarin oorlogen worden ontketend om geld te verdienen.

Niets dan de waarheid
David Baldacci
Uitgeverij A.W. Bruna
ISBN 9789022994276

~ ~ ~

Het boek Niets dan de waarheid heb ik een aantal jaar geleden (het is een tweede druk uit 2008) gewonnen op de boekensite Dizzie (Nederlandse variant van goodreads) waar ik toen een account had. Waarom of waarmee staat me niet meer bij. Of ik er blij mee was ook niet. In ieder geval was mijn enthousiasme zodanig dat ik het boek op een plekje heb neergelegd waar het na al die jaren nog steeds lag: bovenop een aantal boeken die ik wèl netjes op alfabet had gerangschikt.

Zojuist heb ik er eventjes doorheen gebladerd. Her en der wat gelezen. De foto van de auteur bekeken. De titels Van dezelfde auteur doorgenomen. Me afgevraagd hoeveel zijn Nederlandse uitgever ontvangen heeft (‘Niet voor niets plaatst zijn Nederlandse uitgever hem naast John Grisham.’ – Algemeen Dagblad). Nog eens de achterflap bestudeerd: ‘Dick, ik heb een oorlog nodig.’

Maar het deed me allemaal niets. Er sprong geen vonk over. Ik heb nog nooit iets van David Baldacci gelezen. Ik ga dat binnenkort ook niet doen. En wie daar op tegen is enzo die mag zich melden. Actieeeeeeee in de tent! Discussie!

Je kunt ook vriendelijk vragen of je het boek mag hebben. Stuur ik het tegen vergoeding van de verzendkosten naar je op. Bel ik daarna Dick ook even op: ‘Dick, make peace! Not war!’

Eindoordeel: mag weg

[Update 18 januari]
Het boek gaat weg, en wel naar Linda. Veel leesplezier!

~ ~ ~

Ga naar mijn boekenkast om alle tot dusverre besproken boeken te vinden en wie weet zit er eentje tussen die weg mag en waar jij al tijden naar op zoek bent. 

7 reacties op “Maandag, 13 januari 2014”

 1. Okee here, we go!!
  Ik kan er toch niet op tegen zijn dat jij een boek wegdoet? ieder zijn eigen smaak en voorkeuren.
  Wel kan ik je een boek van David Baldacci aanraden, en wel *Absolute Power* in het Nederlands *Het recht van de macht*.. Het is verfilmd met Clint Eastwood in de hoofdrol.
  Ik vind het een mega-spannend verhaal.
  Ow en jou boek ken en heb ik nog niet :0

  1. Die film heb ik wel een keer voorbij zien komen. Was er niet zo kapot van.
   Wanneer je interesse hebt in het boek en het niet opziet om de verzendkosten te betalen, dan wil ik je het boek wel toesturen. Laat maar weten. Zoals je hebt kunnen lezen is het nog zo goed als nieuw.

 2. Deze ken ik niet
  *Absolute Power* ga ik wel eens bekijken
  Lord of War lijkt erop volgens mij
  Benieuwd waar ie heen gaat? Polare kan niet meer las ik vandaag

  MvG Herman
  @filobeet

Reacties zijn gesloten.