Maandag, 13 maart 2023

Op drift

Bij het ontwaken een eerste kortstondige schok dat ik geen wekker had gezet. Op maandag. Ik had echter een vakantiedag schoot me bijna tegelijkertijd te binnen. En omdat ik toch wakker was stond ik om half zes op en keek de zeeën van tijd recht in de ogen. Wat ging ik er mee doen?

Na een eerste kop koffie en een klein uurtje scrollen door de tijdlijn van mastodon en vervolgens linkedin besloot ik de social media accounts op te zeggen. Dat bracht rust in het hoofd. Maakte de zeeën weer zichtbaar vanuit de mist waar ze langzaam in verdwenen waren.

Daarna pakte ik een dik boek van mijn te-lezen lijst. Sloeg het open waar ik gister gebleven was. Dreef langzaam weg over het weidse water terwijl de zon hoog aan de hemel stond om uren (dagen, weken, jaren, levens?) later aan te spoelen op een verlaten strand waar een volgend boek op mij lag te wachten.