Ga naar de inhoud

Maandag, 2 januari 2012

Dingen gaan zoals ze gaan. Eerder op de dag ontviel me zomaar een woord. Compensatie.

Er werd een poging gedaan tot duiding. Niet een geslaagde. Gelukkig kwam al snel de trein. Enkele minuten daarna zat ik alweer in mijn auto en vroeg me af wat ik had willen zeggen met compensatie. Ik kwam d’r niet uit, wat ook te maken kon hebben met de afleiding tijdens de tussenstop in het plaatselijke frietkot. Naast me zat namelijk een jonge hond.

Navraag leerde dat hij (of zij, want ik vergat het geslacht te vragen) de leeftijd had van 13 en een halve week. Vooral dat halve intrigeerde mij. Die hond was trouwens erg speels en sprong elke binnenkomende klant onverwachts tegen de benen. Niet iedereen stelde dat op prijs. “Dat doet ie anders nooit” vond ik als excuus nogal ongeloofwaardig overkomen voor een hond die enkele weken geleden nog niet eens bestond. Maar ze kwamen er mee weg.

Thuis bleek dat ik een kroket teveel, maar een bamischijf te weinig had gekregen. De hoeveelheid friet was wel in balans. Daarom zag ik af van verhaal te gaan halen. Ik had al moeite genoeg het verhaal van de tweetup in Arnhem aan mijn vrouw uit te leggen.

En steeds bleef dat woord compensatie maar door mijn hoofd malen. Waarom had ik het gebruikt? Waar kwam het vandaan? En juist op dat moment? Ik besloot nog tijdens het eten van de kroket om er diezelfde avond een blog over te schrijven. Zoiets als een ‘woord van de dag’ blog. Want tenslotte blog ik nu iedere dag.

Maar eerst was daar #blogpraat. Over de goede voornemens met betrekking tot bloggen in 2012. De mijne? Onder andere iedere dag bloggen. En ik ben daarin niet de enige. Tips werden uitgewisseld over hoe te realiseren dat je regelmatig een blog post. In het vooruit schrijven. Vaste thema’s verzinnen. Altijd goed om je heen kijken. Wow. Niet altijd te perfectionistisch willen zijn. Wow? Wat is wow nu weer? Writing on Wednesday, zo werd verklaard. Een (alweer ter ziele gegaan) initiatief om elke woensdag te bloggen. Over een woord:

De Write On Wednesday daagde je uit om na te denken over de betekenis van een woord en wat je erbij voelde of waar het je aan deed denken.
[citaat uit blogpost Karin Ramaker]

Spontaan werd besloten om wow weer in te voeren.

Compensatie. Misschien dat ik er woensdag over ga bloggen…

18 reacties op “Maandag, 2 januari 2012”

 1. Ik dacht, even kijken wat @petepel vandaag heeft geblogt. En ja hoor, heerlijk blog. Ik denk dat het tijd wordt dat ik jouw blogs gewoon in de email krijg. Lekker leesmomentje op de dag. 🙂 *klikt & registreert*

  Wat kun jij heerlijk schrijven.

  En. “Compensatie”. Had het met de tweetup te maken?

  1. Ik had er ook nooit van gehoord, maar ga het eens een tijdje aankijken. Wie weet bevalt het en boort het weer nieuwe onvermoede blogkanten aan.

 2. En terwijl jij wow in wot verandert, ga ik nog even door met pow (poëzie op woensdag). Spannende voornemens allemaal. Wat zal het geheim zijn achter compensatie?

  1. Zolang het maar geen powned gaat worden blijf ik je pow volgen.
   Hopelijk komt het woord compensatie wel aan bod tijdens de wow, anders gaan het geheim nooit te weten komen…

  1. Ja? Ga je ook mee doen? Ik heb je meteen toegevoegd aan mijn blogroll zodat ik je kan volgen in je poging tot iedere dag bloggen. Succes!

 3. Ik las het al ergens: Wot en Wow. Wtf, dacht ik nog, ik heb blijkbaar nogal wat gemist. Nu ben ik iig weer helemaal op de hoogte.

  .. woensdag begin ik.. misschien.

Reacties zijn gesloten.