Ga naar de inhoud

Maandag, 21 december 2015

Rondje samen uit samen thuis in Dinxperlo

Of het verstandig was om met een gevoelige achillespees aan m’n eerste survivalrun te beginnen zal de toekomst uitwijzen, maar feit is dat ik ‘m gister wel heb uitgelopen. Vergeten we voor het gemak de tijd die ik ervoor nodig had plus de manier hoe ik al hinkstapspringend het parcours moest afleggen, dan kan ik alleszins tevreden terugkijken op deze bijzondere ervaring. Want het was best zwaar al zeg ik het zelf.

Gelukkig was ik in het aangename gezelschap van Karin en Yvette (en daarnaast natuurlijk nog een hoop andere clubleden die verspreid over de dag van start gingen). Omdat het voor ons alledrie de vuurproef was besloten we de tijdens run zoveel mogelijk bij elkaar te blijven om waar nodig elkaar te helpen of aan te moedigen. Het mooie resultaat is dat we een uur en drie kwartier later gezamenlijk over de finishlijn gingen. Sterk staaltje van samen uit, samen thuis.

Onderweg hadden we de grootste lol en voldoening wanneer er weer een hindernis naar behoren werd overwonnen. Voor ieder van ons geldt dat we een paar keer onze grenzen hebben weten te verleggen tijdens bepaalde combinaties die we nog nooit eerder hadden gedaan of waren gelukt. Heel apart hoe je soms meer weet te geven dan waartoe je je vooraf in staat acht. Het lopen van een survivalrun mag dan misschien een individuele prestatie zijn, maar zo heb ik het gister zeker niet ervaren.

En wat een sfeer daar in Dinxperlo! Eén grote verzameling van mensen die allemaal gekomen waren om ofwel een geweldige run te lopen, of om vrienden en familie aan te moedigen bij deze uitdaging. Daarnaast nog eens vele tientallen vrijwilligers die overal het geheel in goede banen bleven leiden. Ik heb geen enkele wanklank gehoord of gezien. Niets dan lof voor de organisatie en voor het verzamelde publiek. Zo mooi kan sport zijn.

Het is nu voor mij zaak om te werken aan het herstel van die blessure, want het mag duidelijk zijn: dit smaakt naar meer! Ik kan niet wachten om in het nieuwe jaar een volgende run te lopen.

Meer foto’s zijn hier en hier te vinden.

4 reacties op “Maandag, 21 december 2015”

  1. ik heb zelfs gedurende mijn diensttijd de stormbaan voortdurend ontlopen. Het uiteindelijke doel, geen streep op mijn jasje te hoeven naaien heb ik evenwel niet gehaald, twee dagen voor het afzwaaien was ik alsnog de pineut en zat ik met naald en draad te ploeteren.
    Leuk verhaal weer, Peter!

    1. Na een paar maanden had ik mijn eerste strepen en na zes maanden was ik wachtmeester bij de Cavalerie. De hindernisbaan was een welkome afwisseling in een doorgaans nogal saaie diensttijd. Heerlijk om die hindernissen nu weer te lijf te gaan.

Reacties zijn gesloten.