Ga naar de inhoud

Maandag, 21 januari 2019

Gisteravond moest ik opzoeken hoe laat ik ook alweer de taxi geboekt had om me op te pikken van het hotel. Was het acht uur of later? Half acht dus. Met een uurtje tijdverschil voelt het opstaan om half zeven dan wel meteen aan als half zes. Best vroeg. De afgelopen anderhalf jaar ben ik minimaal tien keer naar Cluj gevlogen en heb dus zeker twintig keer de klok moeten verzetten. Tel daarbij de diverse tripjes naar Leicester (ook een uur tijdverschil) en de ‘normale’ zomer- en wintertijdovergang bij op dan gaat het ruim over de twintig keer dat ik met dit fenomeen te maken heb gehad. Gelukkig heb ik er geen last van.

Wat wel jammer is is dat het deze ochtend nog erg donker was. De traditionele foto met hashtag roomwithaview die ik normaal altijd plaats op instagram liet ik daarom nog even achterwege. Het plaatje is wel gelukt maar misschien is leuker om er eentje bij daglicht te schieten. Want over het uitzicht ben ik deze keer eens wat meer tevreden. Geen blinde muur, parkeerplaats of achterafsteegje maar een uitzicht vanuit de zesde verdieping richting het centrum van de stad waar de torens van de diverse religieuze gebouwen parmantig boven alles en iedereen uitsteken. Alleen zie je dat niet zo goed. Even wachten op een beter moment van de dag.