Maandag, 27 januari 2014

petepel has left the meeting

Tegenwoordig zitten we voor belangrijke vergaderingen in een ruimte waar we niet alleen de gebruikelijke flip-over, whiteboard en beamer hebben, maar ook twee grote tv schermen. Op het ene scherm kunnen we onze collega’s in bijvoorbeeld Boulder, Cluj of Nanjing zien, en op het andere worden de flowcharts, grafieken of slides getoond welke onderwerp van gesprek zijn. De bediening via een touch-screen is kinderlijk eenvoudig, het beeld haarscherp en het geluid zodanig dat we zelfs collega’s achter in de ruimte aan de andere kant van de wereld probleemloos kunnen horen. Het zorgt ervoor dat we het gevoel hebben met elkaar samen in één groot kantoor te zitten.

In één keer voelen de conference calls waarvan ik voor mijn gevoel al eeuwen gebruik maak  hopeloos inefficiënt aan. Zeker als het ook nog eens zo hilarisch in beeld wordt gebracht als in onderstaand filmpje:

3 gedachten over “Maandag, 27 januari 2014

  1. Ik heb de link van t filmpje naar een paar collega’s gestuurd. Wij werken als tolken. Soms in dit soort meetings. Via beeld/geluid verbindingen vergaderen heeft zeker zijn voordelen.. maar het is ook wel eens goed om stil te staan bij de dingen die mis kunnen gaan…

    groet, Marianne

    • Ach, ik heb eigenlijk nooit grote problemen gehad met de conference calls zonder beeld. In het filmpje worden de kleine ongemakken erg uitvergroot en dat heeft een komisch effect.

Reacties zijn gesloten.