Ga naar de inhoud

Maandag, 4 februari 2019

Acht! Entwintig!

Vrijdagavond zag ik in een mail dat de inschrijving voor een nieuwe editie van Bridge to Bridge was geopend. Zonder er bij na te denken klikte ik op de link en begon mijn persoonsgegevens in te vullen. Als laatste (hoewel het eigenlijk de eerste optie was waaruit ik moest kiezen maar ik had er overheen gelezen) de afstand die ik wilde gaan afleggen. Net als in voorgaande jaren zou dat weer de 10 EM (Engelse Mijl) gaan worden. Ongeveer gelijk aan 16 kilometer.

Die afstand zat er niet bij. Ik kon alleen kiezen tussen 28 of 44 kilometer.

Had ik iets verkeerd gedaan? Toch maar even de mail erbij gehaald. Wat bleek, het was weliswaar een inschrijving voor de Bridge to Bridge, maar niet voor de run op zondag door de stad en over de bruggen. Dit betrof de trailrun die op de zaterdag gepland staat en pas sinds kort gehouden wordt. De 44 kilometer start op de Ginkelse Heide en volgt de route die de 1st British Airborne Division heeft afgelegd richting het centrum van Arnhem. Tijdens deze tocht zijn velen van hen gesneuveld. De 28 en de 18 kilometer start op Papenpal en eindigt op dezelfde plek als de 44 kilometer, bij de John Frost brug.

De limiet voor de inschrijving van de 18 kilometer was al na één dag bereikt, zodat ik nu alleen nog kon kiezen tussen 28 of 44 kilometer. Als ik tenminste een trailrun wilde lopen in plaats van de traditionele run op zondag. Uiteindelijk besloot ik voor de trailrun te gaan omdat die veel minder grootschalig is opgezet vergeleken met de run door de stad. Vorig jaar had ik wederom ervaren hoe ik uit m’n ritme raak wanneer je met een te grote menigte over te smalle paadjes rent. Laat ik het dit jaar maar eens over een andere boeg gooien.

Natuurlijk heb ik niet voor de 44 kilometer gekozen. Die slijtageslag wil ik mezelf niet aandoen. Maar ook de 28 kilometer is een afstand die ik nog nooit eerder hardgelopen heb. Dat wordt dus de komende zeven maanden flink trainen. Voorlopig zie ik het als een mooie uitdaging en zeker als iets wat haalbaar is. Laat ik over een maand opnieuw bij mezelf te rade gaan of ik dan nog steeds dezelfde mening ben toegedaan.

~ ~ ~

Voor meer info bezoek de site van Airborne Freedom Trail.