Maandag, 6 januari 2020

Waar zit de verandering?

Omdat ik deze avond per se eerst op de hometrainer een half uurtje wilde fietsen en sowieso niet al te vroeg thuis was begon ik pas tegen acht uur met mijn avondeten. Inge had rond die tijd al gegeten en was weer de schuur ingedoken om verder te gaan met het sorteren van allerlei spullen nu de kasten allemaal in elkaar gezet zijn (inclusief passende lades).

Uit automatisme had ik bijna de televisie aangezet voor het NOS journaal maar indachtig mijn voornemen om (tijdelijk?) zoveel mogelijk het dagelijkse nieuws te vermijden (naar aanleiding van het artikel dat ik gister in mijn blog vermelde) pakte ik het boek The Wind-up Bird Chronicle van Haruki Murakami weer eens tevoorschijn dat geduldig de hele kerstvakantie had liggen wachten om uitgelezen te worden. Iets wat er niet van gekomen was.

De boekenlegger gaf aan dat ik gebleven was bij bladzijde 493 en daar las ik dat de hoofdpersoon Toru Okada al een heel lange tijd geen kranten meer gelezen had en er nu voor het eerst weer eens eentje opensloeg:

I had not bothered with newspapers for such a long time that they now struck me as strange – cold and empty. The stimulating smell of the ink gave me a headache, and the intensely black little gangs of type seemed to stab at my eyes. The layout and the headlines’ type style and the tone of the writing seemed unreal to me. […] It couldn’t have been like this in the old days. […] What had changed so much about them? Or rather, what had changed so much about me? [p.493]

Ik vraag me af hoe ik het ga ervaren wanneer ik erin slaag voor een langere periode mezelf te onthouden van het dagelijks consumeren van nieuws. Zal het dan ook heel anders aanvoelen omdat er in de tussentijd vanalles veranderd is in de manier waarop het nieuws wordt gebracht, of zal ik zelf veranderd zijn en het nieuws heel anders bezien?

~ ~ ~

Persoonlijke statistieken 2020 – dag 6

Het vlees is zwak

Overdag geen vlees, maar het avondeten bestond uit rijst met kip – tussenstand: 2 dagen geen vlees

Als de wijn is in de man

Na het fietsen op de hometrainer een begin gemaakt met het doornemen van het studiemateriaal voor de opleiding Cultuurwetenschappen, en daarbij kon ik geen alcohol gebruiken – tussenstand: 5 dagen geen alcohol

Mens sana

Nu de vakantie voorbij is en ik weer op kantoor begonnen ben heb ik me meteen aangesloten bij het groepje wandelaars in de lunchpauze (3 km in 30 minuten); ’s avonds thuis 13 km in 30 minuten gefietst op de hometrainer; het sportief bewegen is eindelijk begonnen dit jaar – tussenstand: 1 dag gesport.