Maandag, 9 januari 2012

Drie mooie dingen.

Vandaag vielen er zomaar drie mooie dingen in mijn schoot. Bij wijze van spreken dan. Want het eerste past niet echt in mijn schoot en het tweede en derde zijn eigenlijk helemaal geen zaken die vallen. Laat staan in een schoot. Waardoor die openingszin die eerst best wel op zijn plaats leek nu eerder erg misplaatst is. Maar het blijven drie mooie dingen die deze dag een klein beetje meer onvergetelijk maken dan een alledaagse dag zonder drie mooie dingen.

Wat waren die mooie dingen dan?

Allereerst was daar natuurlijk mijn nieuwe auto. Daar kan ik kort over zijn want dat is de auto ook (zie foto).

Een veel onverwachter mooi ding was een email die ik eind van de dag in mijn inbox aantrof. De afzenders waren Carlijn van Ravenstein en Saskia Balmaekers van Not Just Any Book. Getipt door Elja Daae (@Elja1op1) deden ze mij een uitnodiging toekomen om mee te doen aan de tweede Blogtournee. Wat een blogtournee precies is staat in de mail als volgt omschreven:

Wat is een blogtournee precies?
Een blogtournee is een tournee van een boek langs verschillende weblogs. Tijdens deze tournee reist een auteur met zijn boek virtueel van blog naar blog volgens een vooraf vastgesteld tourschema.
Elke deelnemende blogger krijgt het betreffende boek van ons cadeau, leest het, en schrijft vervolgens op geheel eigen wijze een blogpost. De blog wordt gepost op een vooraf afgesproken datum, zodat de continuïteit van de tournee gewaarborgd wordt.

Elja had ook Hendrik-Jan de Wit (@hjwdewit) en Jacob Jan Voerman (@jjvoerman) getipt. Hendrik-Jan liet meteen weten dat hij al aan de eerste blogtournee had meegedaan door een blog te schrijven over Blijf bij ons van Florence Tonk.

Indien Jacob Jan ook mee gaat doen aan de tweede blogtournee, dan kunnen we in ieder geval bij veteraan Hendrik-Jan terecht voor een aantal goede tips. Iets waarin hij gespecialiseerd is. En waarvan wij bloggers elke dag kunnen leren.

Blijft over het derde en laatste mooie ding van vandaag. Want getuige het tijdstip van 23:49 uur verwacht ik niet echt meer een vierde mooi ding, en zo wel, dan bewaar ik het voor morgen.

En ook nu kan ik kort zijn, want het spreekt voor zich, mits jullie de moeite nemen om hier te gaan lezen => Ode aan een blogger en maandagmorgengevoelens door de hierboven al aangehaalde Jacob Jan Voerman. Ikzelf ben er helemaal vereerd door, dat moge duidelijk zijn.

Jacob Jan, bedankt!

10 gedachten over “Maandag, 9 januari 2012

  1. Dat zijn inderdaad 3 hele mooie dingen… die auto ziet er super uit, daar ga je heel wat “nieuwe” avonturen meebeleven… 😉

  2. Dit doet me denken aan n Amerikaanse blogger wiens naam ik nu even niet paraat heb, die iedere dag één positieve gedachte post en binnen no time honderden volgers had:) Leuk idee zo’n tournee.

    • Op die blogtournee verheug ik me al enorm. Inmiddels heb ik de dichtbundel die onderwerp gaat zijn van de tournee al ontvangen, en ben me aan het inlezen voor mijn opdracht.

Reacties zijn gesloten.