Making the Difference – 14

Morgen (maandag 13 februari) staat de terugkomdag gepland voor de tweedaagse workshop die mijn werkgever begin november 2011 had georganiseerd rondom het thema ‘Making the Difference’. Op ’t eind van de workshop werd gevraagd het geleerde in praktijk te brengen. Hiervoor moesten we een 100 dagen actieplan opstellen. Omdat ik voor mijn doen redelijk enthousiast uit de workshop kwam nam ik me voor om wekelijks over onderwerpen uit de workshop te bloggen. Of eventuele vorderingen met betrekking tot het 100 dagen actieplan te delen.

De weken zijn voorbijgevlogen. Vandaag heb ik de aantekeningen van die workshop plus alle blogs nog eens doorgelezen. In veel gevallen gingen de blogs niet altijd rechtstreeks in op de punten die ik vanuit mijn actieplan zou aanpakken. Maar over het geheel genomen is alles aan bod gekomen. Zelf heb ik het idee dat er op verscheidene terreinen ook bescheiden voortgang geboekt is. Morgen zal blijken of deze mening gedeeld wordt door de coaches. Ik zal er morgenavond (na het groepsdiner, dus geen #blogpraat voor mij) een vervolgblog aan wijden.

Hoe de beoordeling ook uitvalt, ik weet nu al dat de activeiten van de voorgaande 100 dagen morgen niet door mij afgesloten worden. De voorbije maanden is er iets in werking gezet, meer niet. Het echte werk moet nog beginnen. Ik heb op eigen kracht een deur geopend, weliswaar slechts op een kier, waarachter veelbelovend maar grotendeels onontgonnen gebied ligt. Daar ga ik verder op expeditie.

~ ~ ~

Naar aanleiding van de tweedaagse workshop ‘Making the Difference’, waarbij we afsloten met een 100 dagen actieplan om te zien in hoeverre we in staat zijn veranderingen door te voeren, geef ik hier wekelijks rekenschap af van mijn vorderingen.  

Hier nog eens de 10 principes die ik eerder heb toegelicht. Het is een set van verschillende leidraden die los van elkaar, maar zeker in samenhang met elkaar een krachtig middel kunnen zijn om richting te geven aan je leven:

 1. I am responsible / I choose
 2. I clarify my values / My foundation
 3. I have a vision / The principle of leadership
 4. I live my mission / The principle of execution
 5. I strive for life balance / Putting more living in our life
 6. I give and take / The fairness-principle in negotiation, selling and in life
 7. I focus on empathy / Understanding is the key
 8. I believe in involvement and diversity / A small committed group of people can change the world
 9. I make relationship deposits / It’s the small things
 10. I re-energize weekly / You can’t manage time, but you can manage your energy
  [copyright: Mark McGregor – Being on a mission]

Het 100 dagen actieplan dat ik voor mezelf heb opgesteld, ziet er vervolgens als volgt uit:

 • Begin met een weekplanning
 • Drink meer water – Meer balans in voeding
 • Vaker sporten – Dagelijkse workout
 • Leg visie en missie vast
 • Presenteer jezelf als leider
 • Maak een betere tijdsverdeling binnen je rollen

5 gedachten over “Making the Difference – 14

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *