Midweek VS

Voor mijn werk mocht ik naar de VS. Het was mijn tweede kennismaking sinds ik er in 1993 voor een lange zomervakantie zes weken rondgereisd had. Met een collega vloog ik van Amsterdam naar Newark en van daaruit namen we een huurauto. De collega die er val vaker was geweest gaf aan dat hij altijd moeite had om op de juiste wijze Newark uit te komen en vroeg me nadrukkelijk om goed de kaart te lezen terwijl hij zou rijden. Het lukte ons zonder al teveel moeite om de juiste weg naar Fishkill te vinden. Ik nam de omgeving extra goed in me op omdat ik wist dat enkele dagen later ik in m’n eentje weer terug zou moeten rijden van Fishkill naar Newark.

In plaats van kamers in het hotel kregen we ieder een eigen ‘vakantiehuisje’ toegewezen. De eerste nacht heb ik bijna geen oog dichtgedaan omdat ik de airco niet wist uit te zetten. Verder beviel het uitstekend. Jammer genoeg waren we er maar zelden.

Voor de terugreis kon ik ’s middags een huurauto ophalen. Ik was verbaasd dat het een Mustang betrof. Hoewel ik niet iemand ben die veel om auto’s geeft vond ik dit toch wel kicken (afgezien van de witte kleur). Het zal niemand verbazen dat ik er een stukje voor ben omgereden om er langer van te genieten.