Ga naar de inhoud

Mooi is het nog niet, wel leuk om te doen

VW-schets1

Bij risico nemen hoort ook dat ik hier regelmatig wat ga delen van mijn vorderingen op tekengebied met de Apple Pencil. En ik ga daar verder niet heel moeilijk over doen. Iedere keer nadat ik een tekensessie achter de rug heb zal ik het (voorlopige) resultaat hier posten.

Zelfs als het niet om aan te zien is, ik er helemaal niet tevreden over ben of dat het nog in de prille beginfase zit. Het zal hopelijk achteraf een boeiend overzicht bieden van hoe ik met vallen en opstaan mezelf weet te verbeteren op het spiegelgladde oppervlak van de iPad Pro.

Misschien dat er zo af en toe wat moois tussen zit, maar daar is het mij dus vooralsnog niet om te doen.

Vandaag was ik op zoek naar een foto uit een serie die ik in 2008 genomen had tijdens een bezoek aan San Francisco. Ik kwam toen ook onderstaand plaatje tegen van een oud volkswagenbusje. Het leek me wel een geschikt onderwerp om na te tekenen. Deze middag heb ik er een uurtje aan gewerkt. Pas toen ik afstand nam zag ik dat het VW logo te veel in het midden van het wiel zit waardoor de suggestie van een ronding helemaal wegvalt. Ook is de kentekenplaat te klein, maar dat kon ik oplossen door een karakter minder op te nemen.

Of ik met deze tekening verder ga weet ik nog niet. Wat ik op dit moment vooral leuk vind is het uitproberen van de vele instellingen die Procreate biedt.

VW-foto

~ ~ ~

5 reacties op “Mooi is het nog niet, wel leuk om te doen”

  1. tekenen geeft je de vrijheid af te wijken van het voorbeeld. Eisen aan gelijkheid kun je jezelf opleggen, ik zou dat niet doen. Herkenbaarheid is vaak voldoende en geeft meer voldoening.

      1. Zeker een leuke hobby. Ben blij dat ik het weer heb opgepakt. Zelfs op het gladde oppervlak van de iPad is het heerlijk schetsen.
        En je hebt gelijk wat betreft de vrijheid om af te wijken van het voorbeeld. Daar was het mij dan ook niet helemaal om te doen. Meer het feit dat de suggestie van ronding die ik in het wiel moet aanbrengen niet goed was gelukt. Ik moet nog heel veel oefenen om mijn vaste hand en tekenaarsoog weer terug te krijgen.

Reacties zijn gesloten.