Ga naar de inhoud

Mouth wide shut

  • fictief

Zal ik ooit over mijn ergste nachtmerrie durven schrijven?
Niet nu.
Nee, niet nu ik bijna wakker word. Laat me slapen!

[…]

Een windvlaag voortgebracht door de airco waait langs mijn hulpeloos blootliggende tong. De plotselinge koude maakt dat het stukje vlees ineenschrompelt. Ik voel me weerloos zo ver opengesperd. Krampachtig probeer ik mijn kaken te sluiten. Vergeefs.

Koude metalen beugels zijn hardhandig aangebracht waardoor verscheidene tanden zijn afgebroken. Mijn linkermondhoek is ingescheurd. Bloed druppelt nog steeds mijn keel in en doet me kokhalzen. Zurig vocht gaat bloed achterna. Uitspuwen lukt niet. Ik ben bang dat ik stik. Gorgelend stuw ik continu losgeraakte tanden omhoog, bang ze door te slikken. Het kan de afschuwwekkende creaturen die om mij heen verzameld zijn niet veel schelen. Onverstoorbaar gaan ze door met hun handelingen. Ieder voor zich een radertje in het grotere geheel. De snerpende pieptonen die ze daarbij uitstoten doen pijn aan de oren.

Dan laat één van hen zijn schubbige lange vingers mijn mond in glijden. Ruw forceren ze uit zichzelf een weg door mijn keel waarbij mijn adamsappel geplet wordt. Strak vastgebonden op de tafel kan ik me niet bewegen. Ik ben volledig overgeleverd aan dit bizarre schepsel. Als gehypnotiseerd kan ik niet anders dan recht in zijn (haar?) ogen staren. Ogen zonder ooglid.

Na de vingers volgen hand, pols, elleboog. De complete arm wordt gebruikt. Dieper en dieper penetreert het weinig buigzame ledemaat mijn lijf. Het lijkt of de vingers alles van binnenuit aftasten. Wanneer het wezen merkt dat het niet verder kan drukt het zijn volledige schouder tegen mijn gezicht. Met zijn volle gewicht gaat het op me hangen. De stank is verschrikkelijk. Ik krijg bijna geen adem meer. Spasmen razen door mijn lijf. Alles om me heen begint te vervagen. De hoge tonen vang ik al een tijdje niet meer op.

[…]

De vingers zitten nu nog maar een klein stukje in mijn keel. Scherpe nagels krassen langs de wand. Ze drukken tegen elkaar en lijken knippende bewegingen te maken.

[…]

Er wordt iets losgetrokken! Even later zie ik de bleke vingers tevoorschijn komen met daartussen vastgeklemd bloederige lapjes huidweefsel.

[…]

Au! What the fuck!
Wat doen al die mensen om me heen? Wat zeggen ze? Hebben ze het tegen mij?
Huh? Wil die gek echt die grote schaar in mijn mond steken! Ga weg!
Au! Dat doet echt zeer!
Laat me met rust! Geef me mijn nachtmerrie terug!

[…]

~ ~ ~

Geïnspireerd door een schijnbaar toch best wel traumatische amandeloperatie in mijn jeugd, waar ik halverwege uit mijn verdoving ‘opdook’. Regelmatig droom ik hier nog van. Bovenstaande is slechts één van de vele varianten. 

Een geheel andere nachtmerrie van mij is trouwens uitverkozen om binnenkort te verschijnen in ‘Adrenaline‘. Een verzameling van 16 ‘spannende’ verhalen van de hand van 15 auteurs:

Carel de Mari
Norma de Jong
Nils Schrijvers
Jim Keulemans
Hansje Hardenberg
Roelande van Wageningen
Peter Pellenaars
Luna
Jolka de Jong
Ellen Kiel
Karel Kanits
Adriaan Bontebal
Arinka Linders
Heleen van der Kemp
Theo van Rijn

Verschijningsdatum: ergens in september.
Prijs: 10,- Euro