Ga naar de inhoud

Narcopaarden

De hele dag afwisselend (weinig) zon en (veel) regen. Desondanks weer een hoop gedaan ter voorbereiding van het nieuwe kippenhok dat zaterdag gemaakt gaat worden. Niet door mij natuurlijk, want zo handig ben ik niet. Mijn rol beperkt zich tot het spijkervrij maken van alle balken en planken die we verzameld hebben. Die komen nu goed van pas. Nog een dagje en dan heb ik de stapel hopelijk weggewerkt.
Na het avondeten liet de zon zich niet meer zien maar bleef de regen gestaag vallen. Het perfecte weer voor een avondje Netflix. Omdat Inge ontzettend moe was (weinig geslapen en veel gedaan) ging zij op tijd naar bed. Ik besloot de serie Narcos over de Colombiaanse drugsbaron Pablo Escobar verder te kijken. Ooit had ik het eerste seizoen gezien en inmiddels stond een nieuw seizoen gereed. Mijn plan (vanwege het druilerige weer was ik helemaal in de stemming) om stevig te bingewatchen hield ik echter (zoals wel vaker) niet lang vol. Halverwege de tweede aflevering hield ik het alweer voor gezien en pakte een boek om de rest van de avond te gaan lezen. Ook heerlijk bij de nog immer gestaag vallende regen.
Voordat ik naar bed ging nam ik nog even de iPad erbij. In de leeslijst met mijn favoriete sites zag ik een filmpje (op kottke.org) voorbij komen over de groeiende populatie nijlpaarden in Colombia.
Het kwartje viel niet meteen.
Wel herkende ik de karakteristieke kop van Escobar waar ik eerder op de avond ook al tegenaan had gekeken.
Nijlpaarden in Colombia?
Afijn, kijk zelf maar.

~ ~ ~