Ga naar de inhoud

Nieuw experiment met Postmatic en wpDiscuz 

Er zijn van die dagen waar ik het gewoon heerlijk vind om lekker wat te klooien met mijn website. Gisteren was weer zo’n dag.

In mijn niet te stuiten obsessieve zoektocht naar de ultieme wordpress layout kwam ik een thema tegen dat ik jaren geleden wel eens eerder had gezien maar waarvoor me toen de kennis en durf ontbrak om het een beetje naar mijn hand te zetten. Ik besloot opnieuw de gok te wagen en installeerde Depo Clean.

Het duurde niet lang voordat ik zag wat me de vorige keer onder andere had gestoord: de reacties worden niet ‘genest’ weergegeven. Toendertijd kwam ik er niet uit, en in combinatie met enkele andere ergernissen die ik niet opgelost kreeg was het thema geen lang leven beschoren op mijn site ((Wat niet wil zeggen dat het anders gelopen zou zijn wanneer ik wel het thema geheel naar mijn hand had weten te zetten. Ik ben namelijk nogal wispelturig op dit gebied.)).

Maar inmiddels heb ik zo het een en ander bijgeleerd dus priegelde ik hier een beetje en knutselde ik ergens anders ook nog wat en uiteindelijk sloot ik af met het installeren van twee nieuwe plugins om het probleem van de reacties te verhelpen:

 • wpDiscuz – New interactive, AJAX comment system. Responsive comment plugin with Live Update function. Allows your visitors discuss, vote for comments and share.
 • Postmatic – Postmatic lets your readers subscribe to comments or new posts by email. And leave a comment by simply hitting reply. No forms. No browsers. Easy.

Met behulp van deze plugins is het nu zelfs mogelijk om vanuit de email die je krijgt wanneer iemand op jouw reactie geantwoord heeft, vervolgens zelf via de email te reageren. Wat ik erover lees zou dit de interactiviteit aanzienlijk verhogen. Dus ik ben erg benieuwd of dit in de praktijk ook daadwerkelijk zo uitpakt. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat deze plugins ofwel hun werk niet doen ofwel dat ze het zodanig doen dat ze tot overlast kunnen leiden bij de bezoekers die gereageerd hebben. Dat wil ik dan graag horen zodat ik de vereiste maatregelen kan nemen. Via de mogelijkheid tot reageren onder deze blogpost. Dat spreekt vanzelf.

5 reacties op “Nieuw experiment met Postmatic en wpDiscuz ”

 1. Een nieuw thema, alweer 😉
  Ik ben nieuwsgierig en heb al gekeken wat het inhoud.
  Ik ben benieuwd hoe lang het stand houd 🙂

  1. Klooien aan mijn thema heeft als voordeel voor mijzelf dat ik ondertussen mijn gedachten kan laten gaan over zaken die wat meer denkwerk nodig hebben. Het zowel rustgevend als productief.

 2. Geweldige keuze!
  Ik gebruik deze plugins ook
  Ik zie een klein css probleem
  Ga naar Dashboard > wpDiscuz > Background and Colors Tab
  En voeg deze code in “Custom CSS-code” textarea
  #wpcomm .wc-commentaar-footer { text-align: left; }

  1. Dank je 🙂
   Ik heb de code toegevoegd in custom css area, maar ik zie in Safari eerlijk gezegd geen verschil.

Reacties zijn gesloten.