Ga naar de inhoud

Nieuwe traditie?

In plaats van rechtstreeks naar huis reed ik deze avond naar het centrum van Arnhem en parkeerde mijn auto in de immense garage onder het station. Zonder waardevolle spullen achter te laten liep ik vervolgens richting binnenstad en zocht op de routeplanner naar de locatie van Mantra, het Indiaase restaurant waar ik afgesproken had met drie collega’s uit Ede.

Hoewel, uit Ede…

Het etentje was in eerste instantie om een externe consultant uit India gezelschap te houden. Al jaren werkt hij voor ons vanuit Engeland, maar het komende jaar zit hij in Ede en heeft nu woonruimte gevonden in Wageningen. Een goed restaurant had hij echter daar nog niet weten te ontdekken dus leek het ons wel leuk om een van de drie Indiaase restaurants die Arnhem rijk is uit te proberen.

De keuze viel op Mantra.

Ik was een kwartiertje te vroeg en terwijl ik alvast iets te drinken en te knabbelen kreeg voorgeschoteld bedacht ik me dat niet veel later aan dit zelfde tafeltje drie mensen zouden aanschuiven met een zeer diverse achtergrond. Zoals gezegd was daar dus de consultant uit India, maar daarnaast bestond het nog niet aanwezige gezelschap uit een Poolse vrouw en een man uit de Achterhoek die echter een geboren Iraniër is.

Over diversiteit gesproken.

Niet veel later diende de eerste gast aan tafel zich aan en volgde de rest daar kort achteraan. Onmiddellijk ontspon zich een uiterst geanimeerde conversatie die alle kanten op ging en zeer frequent afgewisseld werd door een overvloedig aanbod van spijzen en drank. Na afloop was het dan ook niet meer dan logisch dat wij er het allen volledig mee eens waren dat dit voor meerdere herhaling vatbaar was.

Wordt dus vervolgd.

~ ~ ~