Onkruid met worm

Het gazon aan de voorkant mag eigenlijk die naam niet hebben. Waar gras hoort te groeien zien we voornamelijk onkruid. De zaadjes komen van heinde en ver aangewaaid en omdat we een hoop bomen hebben moeten rooien toen we hier kwamen wonen is alles rondom het huis (zeker aan de voorkant) nog erg open dus die zaadjes hebben vrij spel om in de voortuin een leuk plekje op te zoeken en zich permanent te vestigen.

Deze avond ondernam ik weer eens een halfslachtige poging (omdat het menselijkerwijs een onmogelijke opgave is om al het onkruid te verwijderen) de ergste uitwassen uit de grond te trekken. Ik had daarvoor een handig lang mesje tot m’n beschikking waarbij ik langs de wortel kon steken en dan (indien je er een beetje gevoel voor kreeg) het niet gewenste plantje zo omhoog kon wippen.

Wat me niet meteen opviel was dat echt bij iedere vreemdganger die ik op deze manier wist te ontwortelen er een of meerdere wormen (of larven?) als onderhuurders aanwezig waren. Ik heb ze maar samen met het onkruid op de composthoop neergegooid.

~ ~ ~