Photomyne voor het digitaliseren van je oude (vakantie)foto's

Een collega liet me tijdens de lunch een berichtje van zijn zwager zien. Er zat een foto bij van Bryce Canyon (in de Amerikaanse staat Utah) waar hij momenteel op vakantie was. Kijk, zei mijn collega, daar ben ik ook geweest. Ik ook, was mijn reactie.

We raakten aan de praat over onze respectievelijke vakantietochten door het Amerikaanse land en over Las Vegas in het bijzonder. Hij had het idee dat tijdens zijn verblijf aldaar er nog niet van die megahotels stonden. Ik wist niet beter dan dat dit in ieder geval in 1993 wel het geval was. Weet je wat, zei hij toen, ik neem morgen mijn fotoalbum wel mee. Als jij dat nu ook doet, dan kunnen we het vergelijken.

’s Avonds thuis stond ik in dubio. Ik had niet zoveel zin om een dik fotoalbum mee te nemen naar kantoor. Maar om nu alle foto’s te gaan scannen zodat ik ze digitaal bij me had vond ik ook weer zo’n klus waar ik niet op zat te wachten. Dan maar de Apple store geopend op zoek naar een (hopelijk niet-gehackte) app die iets zou kunnen betekenen.

Ik kwam uit bij Photomyne:

Binnen de korste keren had ik het gehele fotoalbum op mijn iPhone staan. De gebruikersinterface werkt makkelijk en het enige wat je moet doen is correcties aanbrengen daar waar de app de kaders van een foto niet goed heeft aangebracht. Het werkt stukken sneller dan losse foto’s door een scanner halen.

Hierbij alvast een paar voorbeelden van foto’s uit 1993.

Bryce Canyon:

Las Vegas:

Zoals je kunt zien stonden er in 1993 al heel wat van die gigantische hotels. Mijn collega was in ’88 geweest, maar ook toen was dit al het geval bleek uit de foto’s in zijn fotoalbum hoewel hij zich er weinig van kon herinneren. Dat kwam, zo gaf hij aan, omdat hij zelden in die vakantiealbums keek. Het eerste wat hij dit weekend ging doen was Photomyne aanschaffen en die albums digitaliseren.