Ga naar de inhoud

Rondje 11km met pannenkoeken in de regen

Vandaag is het hardloopdag. Althans volgens mijn nieuwe schema. Normaal zou ik vanavond pas gaan maar de buienradar gaf aan dat het ’s middags ging regenen. Ik had al een aantal klusjes achter de rug en bedacht dat ik eigenlijk net zo goed meteen kon gaan rennen. Eén probleem: ik had nog niet fatsoenlijk ontbeten.

Snel warmde ik enkele kant-en-klaar pannenkoeken op in de magnetron. Met wat aardbeienjam zijn die dingen prima te eten. Zo gezegd zo verorberd.

Een kwartiertje later begon ik aan de warming-up. Weer een kwartiertje later begon het tegen alle voorspellingen in te regenen. En weer een kwartiertje later kwamen de pannenkoeken inclusief aardbeienjam mijn neus uit.

Al met al heb ik toch 11 kilometer in precies een uur gelopen. Helemaal niet slecht gegeven de haastige voorbereiding. Ook heb ik nog een kleine 200 meter gezwommen. Dat viel een klein beetje tegen vergeleken met vorige week. Er stond vanwege de strakke wind wat meer stroming en de golven hielpen ook niet echt mee. Toch ben ik blij dat ik het gedaan heb.

Eens zien of ik dit erin kan blijven houden (zelfs als de watertemperatuur later dit jaar flink zal dalen).

Leermomenten:

  1. Vertrouw geen weerapps en ga gewoon wanneer je er klaar voor bent (ongeacht het weer);
  2. Eet niet kort voordat je gaat hardlopen (zeker geen pannenkoeken met aardbeienjam);
  3. Lopen in de regen bevalt me heel erg goed (wist ik al langer maar altijd weer fijn om het bevestigd te krijgen);
  4. Ook bij het zwemmen is het handig om eerst te kijken waar de wind precies vandaan komt (achteraf had ik beter de andere kant op kunnen zwemmen, het had me veel minder kracht gekost).