Rondje 2 x 5

Ik hou van regen in de avond. En wel driewerf hierom:

  1. als het ’s avonds regent hoef ik niet met tuinslangen in de weer om het gazon te sproeien;
  2. daardoor komt er tijd vrij die ik kan benutten om te gaan hardlopen;
  3. wanneer het regent loop ik veel beter dan bij droog warm weer.

Dus toen het hier tegen vijf uur begon te regenen was ik een blij mens en zocht snel mijn hardloopspullen bij elkaar.
Het idee was om een rondje van acht kilometer te gaan rennen, maar ik bedacht me. Misschien was het beter om een wat kortere afstand te lopen en dan voor snelheid te gaan. Daar moet tenslotte ook nog aan gewerkt worden. Na de eerste kilometer die ik in een gemiddelde van 5:27 minuut had gelopen voerde ik het tempo geleidelijk op. De laatste kilometer liep ik op sommige stukken onder de 5 minuten p/km, maar het gemiddelde kwam uit op 5:05 minuten. Daar kon ik tevreden mee zijn. Zeker gezien mijn hartslag die op het laatst gezakt was naar 151 terwijl ik toch voor mijn doen erg hard aan het lopen was.
Omdat ik mijn gehele hardloopgeschiedenis gewist had bleek deze 5 km de snelste te zijn die ik ‘ooit’ gelopen had. Grappig was ook dat de tomtom app die ik gebruik nu ook een vergelijking kan maken met mannen van mijn leeftijd. Ik zat zowaar bij de beste 20% op deze afstand. Dat biedt perspectief om nog wat hoger te kunnen stijgen.

 

 

Hierna liep ik rustig uit en liet mijn hardslag zakken naar 120 slagen per minuut. In de tussentijd had ik me voorgenomen nog een rondje van 5 km te lopen, maar ditmaal heel erg op mijn gemak. Alleen de laatste kilometer voerde ik het tempo ietsjes op. Op deze manier had ik toch weer eens 10 km gelopen. Weliswaar met een korte pauze, maar toch. Ondanks dat het een stuk langzamer ging mijn hartslag op het einde flink omhoog. De inspanning van na zo’n lange tijd een 10 km lopen deed zich voelen. Ook was het inmiddels gestopt met regenen.
Een volgende keer ga ik het nog eens doen, maar dan het eerste rondje langzaam en het tweede snel. Kijken of dat veel verschil laat zien. Moet het wel ’s avonds gaan regenen natuurlijk.

 

 

 
~ ~ ~